Фота

Як на Беларусі нарыхтоўваюць бярозавы квас - фота

Бярозавы квас нарыхтоўвалі яшчэ нашы продкі. Гэты ўнікальны прадукт і зараз карыстаецца папулярнасцю ў беларусаў, любяць яго не только за смак, але і за ўнікальныя ўласцівасці.
Sputnik
Карэспандэнт Sputnik Сяргей Ляскець адправіўся ў сядзібу ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна, каб паглядзець, як на Беларусі збіраюць бярозавы сок. Тут яго нарыхтоўваюць на цэлы год і захоўваюць у склепе.
Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.
Нашы продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Цяпер дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.
Бярозавы сок і квас асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.
Чытайце таксама:
1 / 10
Бярозавы сок – вельмі папулярны ў беларусаў напой.
2 / 10
Яго пачынаюць нарыхтоўваць у сакавіку-красавіку.
3 / 10
Сёлета вясна ранняя, і сок "пайшоў" рана.
4 / 10
Нарыхтоўка бярозавага соку ў сядзібе ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна.
5 / 10
Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.
6 / 10
За суткі з вялікай бярозы набягае да 100 літраў.
7 / 10
Бярозавы сок нарыхтоўвалі нашыя продкі. Па сваіх уласцівасцях – гэта унікальны прадукт.
8 / 10
Бярозавы сок асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.
9 / 10
Нашыя продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Сёння дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.
10 / 10
У сядзібах нарыхтоўваюць бярозавы квас на цэлы год і захоўваюць усё ў склепе.