Фота

Як на Беларусі нарыхтоўваюць бярозавы квас - фота

Падпісацца
Бярозавы квас нарыхтоўвалі яшчэ нашы продкі. Гэты ўнікальны прадукт і зараз карыстаецца папулярнасцю ў беларусаў, любяць яго не только за смак, але і за ўнікальныя ўласцівасці.
Карэспандэнт Sputnik Сяргей Ляскець адправіўся ў сядзібу ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна, каб паглядзець, як на Беларусі збіраюць бярозавы сок. Тут яго нарыхтоўваюць на цэлы год і захоўваюць у склепе.
Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.
Нашы продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Цяпер дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.
Бярозавы сок і квас асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.
Чытайце таксама:
© Sputnik / Сергей ЛескетьБярозавы сок – вельмі папулярны ў беларусаў напой.
Бярозавы сок – вельмі папулярны ў беларусаў напой. - Sputnik Беларусь
1/10
Бярозавы сок – вельмі папулярны ў беларусаў напой.
© Sputnik / Сергей ЛескетьЯго пачынаюць нарыхтоўваць у сакавіку-красавіку.
Яго пачынаюць нарыхтоўваць у сакавіку-красавіку. - Sputnik Беларусь
2/10
Яго пачынаюць нарыхтоўваць у сакавіку-красавіку.
© Sputnik / Сергей ЛескетьСёлета вясна ранняя, і сок "пайшоў" рана.
Сёлета вясна ранняя, і сок пайшоў рана. - Sputnik Беларусь
3/10
Сёлета вясна ранняя, і сок "пайшоў" рана.
© Sputnik / Сергей ЛескетьНарыхтоўка бярозавага соку ў сядзібе ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна.
Нарыхтоўка бярозавага соку ў сядзібе ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна. - Sputnik Беларусь
4/10
Нарыхтоўка бярозавага соку ў сядзібе ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна.
© Sputnik / Сергей ЛескетьБярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.
Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу. - Sputnik Беларусь
5/10
Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.
© Sputnik / Сергей ЛескетьЗа суткі з вялікай бярозы набягае да 100 літраў.
За суткі з вялікай бярозы набягае да 100 літраў. - Sputnik Беларусь
6/10
За суткі з вялікай бярозы набягае да 100 літраў.
© Sputnik / Сергей ЛескетьБярозавы сок нарыхтоўвалі нашыя продкі. Па сваіх уласцівасцях – гэта унікальны прадукт.
Бярозавы сок нарыхтоўвалі нашыя продкі. Па сваіх уласцівасцях – гэта унікальны прадукт. - Sputnik Беларусь
7/10
Бярозавы сок нарыхтоўвалі нашыя продкі. Па сваіх уласцівасцях – гэта унікальны прадукт.
© Sputnik / Сергей ЛескетьБярозавы сок асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.
Бярозавы сок асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця. - Sputnik Беларусь
8/10
Бярозавы сок асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.
© Sputnik / Сергей ЛескетьНашыя продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Сёння дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.
Нашыя продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Сёння дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін. - Sputnik Беларусь
9/10
Нашыя продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Сёння дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.
© Sputnik / Сергей ЛескетьУ сядзібах нарыхтоўваюць бярозавы квас на цэлы год і захоўваюць усё ў склепе.
У сядзібах нарыхтоўваюць бярозавы квас на цэлы год і захоўваюць усё ў склепе. - Sputnik Беларусь
10/10
У сядзібах нарыхтоўваюць бярозавы квас на цэлы год і захоўваюць усё ў склепе.
Стужка навiн
0