Як на Беларусі нарыхтоўваюць бярозавы квас - фота
Падпісацца
Бярозавы квас нарыхтоўвалі яшчэ нашы продкі. Гэты ўнікальны прадукт і зараз карыстаецца папулярнасцю ў беларусаў, любяць яго не только за смак, але і за ўнікальныя ўласцівасці.
Карэспандэнт Sputnik Сяргей Ляскець адправіўся ў сядзібу ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна, каб паглядзець, як на Беларусі збіраюць бярозавы сок. Тут яго нарыхтоўваюць на цэлы год і захоўваюць у склепе.
Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.
Нашы продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Цяпер дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.
Бярозавы сок і квас асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.
Чытайце таксама:
- Год малой радзімы: вершы пра вёску
- Стогадовая жыхарка Лынтупаў: хацела з’ехаць у Вільню, але бацька не дазволіў
- Людзі на балоце: як разам з вадой сыходзіць жыццё з беларускай Венецыі
© Sputnik / Сергей ЛескетьБярозавы сок – вельмі папулярны ў беларусаў напой.
1/10
© Sputnik / Сергей Лескеть
Бярозавы сок – вельмі папулярны ў беларусаў напой.
© Sputnik / Сергей ЛескетьЯго пачынаюць нарыхтоўваць у сакавіку-красавіку.
2/10
© Sputnik / Сергей Лескеть
Яго пачынаюць нарыхтоўваць у сакавіку-красавіку.
© Sputnik / Сергей ЛескетьСёлета вясна ранняя, і сок "пайшоў" рана.
3/10
© Sputnik / Сергей Лескеть
Сёлета вясна ранняя, і сок "пайшоў" рана.
© Sputnik / Сергей ЛескетьНарыхтоўка бярозавага соку ў сядзібе ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна.
4/10
© Sputnik / Сергей Лескеть
Нарыхтоўка бярозавага соку ў сядзібе ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна.
© Sputnik / Сергей ЛескетьБярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.
5/10
© Sputnik / Сергей Лескеть
Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.
© Sputnik / Сергей ЛескетьЗа суткі з вялікай бярозы набягае да 100 літраў.
6/10
© Sputnik / Сергей Лескеть
За суткі з вялікай бярозы набягае да 100 літраў.
© Sputnik / Сергей ЛескетьБярозавы сок нарыхтоўвалі нашыя продкі. Па сваіх уласцівасцях – гэта унікальны прадукт.
7/10
© Sputnik / Сергей Лескеть
Бярозавы сок нарыхтоўвалі нашыя продкі. Па сваіх уласцівасцях – гэта унікальны прадукт.
© Sputnik / Сергей ЛескетьБярозавы сок асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.
8/10
© Sputnik / Сергей Лескеть
Бярозавы сок асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.
© Sputnik / Сергей ЛескетьНашыя продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Сёння дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.
9/10
© Sputnik / Сергей Лескеть
Нашыя продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Сёння дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.
© Sputnik / Сергей ЛескетьУ сядзібах нарыхтоўваюць бярозавы квас на цэлы год і захоўваюць усё ў склепе.
10/10
© Sputnik / Сергей Лескеть
У сядзібах нарыхтоўваюць бярозавы квас на цэлы год і захоўваюць усё ў склепе.