У бліжэйшы час ЕЭК плануе ўнесці ў тэхнічныя рэгламенты нарматывы па ўтрыманні гліцыдзілавых эфіраў тлустых кіслот у алеях і тлушчах. Гэта, у сваю чаргу, можа паўплываць на якасць пальмавага алею, які актыўна выкарыстоўваецца ў якасці сыравіны для вырабу прадуктаў.
Аб падрыхтоўцы зменаў у тэхрэгламенты і працэсе прыняцця рашэння ў органах ЕЭК падрабязней распавялі:
- дырэктар Дэпартамента санітарных, фітасанітарных і ветэрынарных мер ЕЭК Наталля Жукава;
- начальнік аддзела тэхнічнага рэгулявання і стандартызацыі Дэпартамента тэхнічнага рэгулявання і акрэдытацыі ЕЭК Андрэй Палазкоў.