У час, калі нельга амаль падарожнічаць, Sputnik прапануе здзейсніць гастранамічны тур па пякарнях, крамачках і рэстаранчыках свету, і паглядзець, чым жа снедаюць у свеце гараджане: храбусткім багетам, квадратнай булачкай або булачкай-жабай.
А чаму аддалі перавагу б вы: тандырным аладкам, мексіканскім "язычкам", хлеб-супу або булачцы з кавалачкамі крывяной каўбасы?
Чытайце таксама:
1 / 28
Повар гатуе пластовае цеста для параты - індыйскага праснака - у краме ў Равалпіндзі, Пакістан.
© REUTERS / Faisal Mahmood
2 / 28
Парату абсмажваюць на патэльні, а затым заварочваюць у яе рыс, гародніну або сыр. Гэта традыцыйны індыйскі і пакістанскі сняданак.
© REUTERS / Faisal Mahmood
6 / 28
Булачкі могуць быць і квадратныя! Вось такой незвычайнай формы іх пякуць у Порт-о-Прэнсе, Гаіці.
© REUTERS / Andres Martinez Casares
7 / 28
Жанчына купляе традыцыйныя балівійскія булачкі ў Эль-Альта на ўскраіне Ла-Пас.
© REUTERS / David Mercado
12 / 28
Перуанцы як спадкаемцы індзейцаў кечуа вельмі любяць пекчы булкі ў выглядзе татэмных жывёл.
© REUTERS
13 / 28
У прыгарадзе Сіднэя Падынгтане гатуюць дражджавы хлеб з асаблівымі надрэзамі.
© REUTERS / Steven Saphore
18 / 28
Гэтая смаката з глазурай, сухафруктамі і сезамам - таксама з Мексікі.
© REUTERS / Edgard Garrido
19 / 28
Булачкі з трох відаў цеста перад выпечкай ў пякарні ў Вінцетуры, Швейцарыя.
© REUTERS / Arnd Wiegmann
20 / 28
Суп-гуляш у хлебе - адна з любімых страў чэшскай кухні - у рэстаране ў Празе.
© REUTERS / David W Cerny
21 / 28
Падобны суп - журэк - гатаваіл і ў Вялікім княстве Літоўскім. Пражскія рэстараны зрабілі яго сваёй візітнай карткай.
© REUTERS / David W Cerny
22 / 28
Інжынер-тэхнолаг ААТ "Тамбоўскі хлебакамбінат" правярае якасць гатовай прадукцыі пасля выпечкі.
© Sputnik / Алексей Сухоруков
/ 23 / 28
У маленькай венскім крамцы - практычна ўвесь асартымент хатняга і рэгіянальнага хлеба Аўстрыі.
© REUTERS / Heinz-Peter Bader
24 / 28
Хатні хлеб з шатландскім "чорным пудынгам" - вытанчаны пачастунак у Аўстрыі. І не, гэта не шакалад і нават не джэм. Робіцца "чорны пудынг" па прынцыпе крывяной каўбасы.
© REUTERS / Heinz-Peter Bader
27 / 28
У пякарні ў Верту недалёка ад Нанта ўранку ўжо гатовыя свежыя хрумсткія багеты.
© REUTERS / Stephane Mahe
28 / 28
А ў Парыжы сёння модна купляць вось такі экалагічны хлеб - без дабавак!
© REUTERS / Philippe Wojazer