07:59 16 лютага 2019
«Радыё Sputnik»
  • USD2.17
  • EUR2.44
  • 100 RUB3.25
Шакалад

Шакалад можа знікнуць да 2050 года або стаць нясмачным

CC0 / jackmac34 / pixabay
Прырода
Атрымаць кароткую спасылку
1010

Па прагнозах даследчыкаў, тыя вытворцы, якія не захочуць адставаць ад попыту і будуць спрабаваць знізіць выдаткі, павінны будуць ахвяраваць густам сваіх шакаладак.

МІНСК, 13 лют - Sputnik. Несуцяшальны прагноз для аматараў шакаладу зрабілі навукоўцы: ласунак можа знікнуць ўжо праз 30 гадоў з-за глабальнага пацяплення, паведамляе Business Insider.

Сусветныя пастаўкі шакаладу скарачаюцца ўжо цяпер, паколькі спажыванне пачынае апярэджваць па тэмпах вытворчасць какавы. Буйныя шакаладныя кампаніі чакаюць, што да 2030 года дэфіцыт складзе 4,4 мільярда фунтаў шакаладу, а да 2050 года насенне какава, якія выкарыстоўваюцца для вырабу шакаладу, можа знікнуць.

Справа ў тым, што амаль 70% усіх какава-бабоў пастаўляюць краіны Заходняй Афрыкі (больш за ўсё гэтай прадукцыі вырабляюць Гана і Кот-д'Івуар).

Аднак справа ў тым, што з-за глабальнага пацяплення клімат у гэтых дзяржавах становіцца вельмі засушлівым, з-за чаго ўзнікае небяспека для плантацый. Да таго ж, усё часцей гэтыя дзяржавы пакутуюць ад паводак і моцных бур, а шакаладныя дрэвы вельмі ўразлівыя.

У выніку вытворчасць какава-бабоў зніжаецца, шакалад даражэе. Па прагнозах даследчыкаў, тым вытворцам, якія не захочуць адставаць ад попыту і будуць спрабаваць знізіць выдаткі, прыйдзецца ахвяраваць густам сваіх шакаладак і выкарыстоўваць для іх вырабу генетычна мадыфікаваную какаву.

Чытайце таксама:

Тэги:
шакалад

Галоўныя тэмы