У зялёных сетках - як вырошчваюць і збіраюць буякі на Палессі
17:02 02.08.2017 (абноўлена: 19:35 02.08.2017)
Падпісацца
Sputnik адправіўся на збор буякоў у найбуйнейшую ў рэгіёне фермерскую гаспадарку "Альшаны". Глядзіце ў фотастужцы, як збіраюць сінюю ягаду.
Плантацыя знаходзіцца ў вёсцы Высокае Столінскага раёна (3-4 км ад Альшан). Буякі тут вырошчваюць больш за сем гадоў.
У мінулым годзе асноўным пакупніком ягад былі беларускія фармацэўтычныя і касметычныя кампаніі. У гэтым вялікую цікавасць праяўляюць расійскія фірмы.
Буякі вельмі дарагая і карысная ягада. Выкарыстоўваецца для вытворчасці вітамінаў і касметыкі, лекаў.
Ягада любіць вільготную і кіслую глебу, таму мясцовыя фермеры прыдумалі цэлую сістэму арашэння.
Каб не шкодзілі птушкі — не дзяўблі і не псавалі ягады — кусцікі накрываюць спецыяльнай сеткай. На спякоце працаваць пад гэтай сеткай вельмі цяжка — няма ветру, і спякота ўзмацняецца.
Збіраць буякі прыязджаюць часцяком цэлымі сем'ямі. Тут і моладзь, і пенсіянеры, і студэнты, і школьнікі. Працуе больш прыезджых — у мясцовых альшанцаў хапае сваіх клопатаў у гародах і цяпліцах.
Калі не ленавацца, то на ягадах за 3-4 тыдні збору можна зарабіць нармальныя грошы.
© Sputnik / Сергей Лескеть"Альшаны" - буйнейшая на Палессі фермерская гаспадарка.
1/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
"Альшаны" - буйнейшая на Палессі фермерская гаспадарка.
© Sputnik / Сергей ЛескетьБуякі тут вырошчваюць больш за сем гадоў.
2/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Буякі тут вырошчваюць больш за сем гадоў.
© Sputnik / Сергей ЛескетьКусцікі накрываюць спецыяльнай сеткай.
3/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Кусцікі накрываюць спецыяльнай сеткай.
© Sputnik / Сергей ЛескетьЯгада любіць вільготную і кіслую глебу, таму мясцовыя фермеры прыдумалі цэлую сістэму арашэння.
4/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Ягада любіць вільготную і кіслую глебу, таму мясцовыя фермеры прыдумалі цэлую сістэму арашэння.
© Sputnik / Сергей ЛескетьПлантацыя знаходзіцца ў вёсцы Высокае Столінскага раёна (3-4 км ад Альшан).
5/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Плантацыя знаходзіцца ў вёсцы Высокае Столінскага раёна (3-4 км ад Альшан).
© Sputnik / Сергей ЛескетьБуякі вельмі дарагая і карысная ягада.
6/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Буякі вельмі дарагая і карысная ягада.
© Sputnik / Сергей ЛескетьЗбіраць буякі прыязджаюць часцяком цэлымі сем'ямі.
7/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Збіраць буякі прыязджаюць часцяком цэлымі сем'ямі.
© Sputnik / Сергей ЛескетьТут і моладзь, і пенсіянеры, і студэнты, і школьнікі.
8/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Тут і моладзь, і пенсіянеры, і студэнты, і школьнікі.
© Sputnik / Сергей ЛескетьПрацуе больш прыезджых - у мясцовых альшанцаў хапае сваіх клопатаў на гародах і цяпліцах.
9/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Працуе больш прыезджых - у мясцовых альшанцаў хапае сваіх клопатаў на гародах і цяпліцах.
© Sputnik / Сергей ЛескетьБуякамі не супраць паласавацца птушкі.
10/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Буякамі не супраць паласавацца птушкі.
© Sputnik / Сергей ЛескетьКаб яны не шкодзілі - не дзяўблі і не псавалі ягады - кусцікі закрываюць сеткай.
11/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Каб яны не шкодзілі - не дзяўблі і не псавалі ягады - кусцікі закрываюць сеткай.
© Sputnik / Сергей ЛескетьБуякі - ягада сямейства брусніц, бліжэйшая сваячка чарніц, смачная, духмяная і вельмі карысная.
12/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Буякі - ягада сямейства брусніц, бліжэйшая сваячка чарніц, смачная, духмяная і вельмі карысная.
© Sputnik / Сергей ЛескетьУ "Альшанах" буякі пасаджаны на плошчы 10 га.
13/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
У "Альшанах" буякі пасаджаны на плошчы 10 га.
© Sputnik / Сергей ЛескетьЗбор ідзе і пад пякучым сонцам.
14/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Збор ідзе і пад пякучым сонцам.
© Sputnik / Сергей ЛескетьКалі не ленавацца, то на ягадах за 3-4 тыдні збору можна зарабіць нармальныя грошы.
15/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Калі не ленавацца, то на ягадах за 3-4 тыдні збору можна зарабіць нармальныя грошы.
© Sputnik / Сергей ЛескетьРаней на ферме вырошчвалі цюльпаны, агуркі і грыбы.
16/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Раней на ферме вырошчвалі цюльпаны, агуркі і грыбы.
© Sputnik / Сергей ЛескетьЗараз тут вырошчваюцца розныя гатункі яблыкаў, груш, сліў, чарэшні.
17/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Зараз тут вырошчваюцца розныя гатункі яблыкаў, груш, сліў, чарэшні.
© Sputnik / Сергей ЛескетьУ мінулым годзе асноўным пакупніком ягад былі беларускія фармацэўтычныя і касметычныя кампаніі. У гэтым вялікую цікавасць праяўляюць расійскія фірмы.
18/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
У мінулым годзе асноўным пакупніком ягад былі беларускія фармацэўтычныя і касметычныя кампаніі. У гэтым вялікую цікавасць праяўляюць расійскія фірмы.
© Sputnik / Сергей ЛескетьНа спякоце працаваць пад гэтай сеткай вельмі цяжка - няма ветру, і спякота ўзмацняецца.
19/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
На спякоце працаваць пад гэтай сеткай вельмі цяжка - няма ветру, і спякота ўзмацняецца.
© Sputnik / Сергей ЛескетьЯгады тут жа ссыпают ў скрыні.
20/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Ягады тут жа ссыпают ў скрыні.
© Sputnik / Сергей ЛескетьБуякі выкарыстоўваецца для вытворчасці вітамінаў і касметыкі, лекаў.
21/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
Буякі выкарыстоўваецца для вытворчасці вітамінаў і касметыкі, лекаў.
© Sputnik / Сергей ЛескетьУ Мінску на рынках ягада прадаецца ад 12 да 14 рублёў за кілаграм.
22/22
© Sputnik / Сергей Лескеть
У Мінску на рынках ягада прадаецца ад 12 да 14 рублёў за кілаграм.