https://bel.sputnik.by/20160512/1022436398.html
Трэба паспець пакаштаваць і назапасіць снітку
Трэба паспець пакаштаваць і назапасіць снітку
Sputnik Беларусь
Снітку дадаюць сырой у салаты, ёй начыняюць піражкі, гатуюць шыкоўны зялёны боршч у кампаніі з крапівой, соляць на зіму. А вітамінаў у снітцы колькі! І... 12.05.2016, Sputnik Беларусь
2016-05-12T18:01+0300
2016-05-12T18:01+0300
2022-04-14T15:48+0300
спадчына
беларусь
ларыса мятлеўская
прыродная сталоўка: гатуем з таго, што пад нагамі
беларуская кухня
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/102203/50/1022035035_0:97:1920:1182_1920x0_80_0_0_7496d997e753f4a918e00e59253c8d13.jpg
Ларыса Мятлеўская, SputnikСнітка — проста ўпартае злоснае пустазелле, якое, калі яго не чапаць, імгненна засцілае вялікія кавалкі зямлі! І ужо калі паселіцца на кветніку, нічым яго не выведзеш!Але мала хто сёння ведае, якая ж снітка смачная! Нездарма даўней гэту траву называлі "снедзь", што значыць ежа. І што толькі з яе не робяць: дадаюць сырой у салаты, тушанай у сумесі са шчаўем начыняюць піражкі, гатуюць шыкоўны зялёны боршч у кампаніі з крапівой, соляць на зіму. А вітамінаў у снітцы колькі, і супрацьпаказанняў зусім няма!Трэба паспець нарыхтаваць і пакаштаваць снітку, пакуль лісцікі яшчэ не разгарнуліся або зусім маладзенькія.Не так даўно ў мяне была цудоўная сустрэча з беларусамі, якія жывуць у Даўгаўпілсе. Гаворка ішла пра беларускую кухню.Вось вам вершык і рэцэпты страў са сніткі ад народнай лекаркі цёткі Насты, беларускі, якая жыве ў латышскім горадзе: "Сныть — и яство, и лекарство средь растительного царства!"Салата са сніткі і шчаўя з гароднінай80г сніткі, 20г шчаўя, 50 г бульбы, 10 г морквы, 5 г алею або смятаны, соль па смаку. Зварыць гародніну, нарэзаць кубікамі, перамяшаць з пакрышанымі сніткай і шчаўем, пасаліць, заправіць алеем або смятанай.Салата са сніткі150 г сніткі, 25 г хрэна, 20 г смятаны, соль па смаку.Маладое лісце сніткі памыць і варыць на працягу 10 хв. Ваду адцадзіць, а лісце адціснуць і дробна пакрышыць, дадаць нацёрты загадзя хрэн, перамяшаць, заправіць смятанай.Снітка салёная1 кг сніткі, 60 г солі. Скласці снітку ў слоікі, перасыпаючы соллю. Праз 12 гадзін патаўчы драўляным таўкачом, закаркаваць слоікі і паставіць у лядоўню. Дадаваць да першых і другіх страў.Парашок са сніткіДобра высушанае ў цені маладое лісце сцерці на муку і захоўваць у добра закаркаваных шкляных слоіках. Дадаваць у першыя стравы і соусы.Смачна есці!
беларусь
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2016
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Навіны
ru_BY
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/102203/50/1022035035_0:36:1920:1243_1920x0_80_0_0_5cfa61af082b1beee9d1f80f12612041.jpgSputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
спадчына, беларусь, ларыса мятлеўская, прыродная сталоўка: гатуем з таго, што пад нагамі, беларуская кухня
спадчына, беларусь, ларыса мятлеўская, прыродная сталоўка: гатуем з таго, што пад нагамі, беларуская кухня
Трэба паспець пакаштаваць і назапасіць снітку
18:01 12.05.2016 (абноўлена: 15:48 14.04.2022) Снітку дадаюць сырой у салаты, ёй начыняюць піражкі, гатуюць шыкоўны зялёны боршч у кампаніі з крапівой, соляць на зіму. А вітамінаў у снітцы колькі! І супрацьпаказанняў зусім няма.
Ларыса Мятлеўская, Sputnik
Снітка — проста ўпартае злоснае пустазелле, якое, калі яго не чапаць, імгненна засцілае вялікія кавалкі зямлі! І ужо калі паселіцца на кветніку, нічым яго не выведзеш!
Але мала хто сёння ведае, якая ж снітка смачная! Нездарма даўней гэту траву называлі "снедзь", што значыць ежа. І што толькі з яе не робяць: дадаюць сырой у салаты, тушанай у сумесі са шчаўем начыняюць піражкі, гатуюць шыкоўны зялёны боршч у кампаніі з крапівой, соляць на зіму. А вітамінаў у снітцы колькі, і супрацьпаказанняў зусім няма!
Трэба паспець нарыхтаваць і пакаштаваць снітку, пакуль лісцікі яшчэ не разгарнуліся або зусім маладзенькія.
Не так даўно ў мяне была цудоўная сустрэча з беларусамі, якія жывуць у Даўгаўпілсе. Гаворка ішла пра беларускую кухню.
Вось вам вершык і рэцэпты страў са сніткі ад народнай лекаркі цёткі Насты, беларускі, якая жыве ў латышскім горадзе: "Сныть — и яство, и лекарство средь растительного царства!"
Салата са сніткі і шчаўя з гароднінай
80г сніткі, 20г шчаўя, 50 г бульбы, 10 г морквы, 5 г алею або смятаны, соль па смаку. Зварыць гародніну, нарэзаць кубікамі, перамяшаць з пакрышанымі сніткай і шчаўем, пасаліць, заправіць алеем або смятанай.
150 г сніткі, 25 г хрэна, 20 г смятаны, соль па смаку.
Маладое лісце сніткі памыць і варыць на працягу 10 хв. Ваду адцадзіць, а лісце адціснуць і дробна пакрышыць, дадаць нацёрты загадзя хрэн, перамяшаць, заправіць смятанай.
1 кг сніткі, 60 г солі. Скласці снітку ў слоікі, перасыпаючы соллю. Праз 12 гадзін патаўчы драўляным таўкачом, закаркаваць слоікі і паставіць у лядоўню. Дадаваць да першых і другіх страў.
Добра высушанае ў цені маладое лісце сцерці на муку і захоўваць у добра закаркаваных шкляных слоіках. Дадаваць у першыя стравы і соусы.