Фота

Са смакам - у Гомелі прайшоў першы фестываль ежы

Падпісацца
Пах свежапрыгатаванай ежы і сотні шчаслівых людзей. Першы гомельскі арт-пікнік "Гарадская ежа" здзіўляў меню і культурнай праграмай.

Нечаканае для Гомеля мерапрыемства прапанаваў цэнтр моды і прыгажосці "Хрустальная німфа". Ідэю падгледзелі ў Маскве і Кіеве, дзе арт-пікнікі праводзяцца рэгулярна. Першы фестываль падтрымалі 18 аб'ектаў грамадскага харчавання, зладзіўшы гамяльчанам сапраўднае свята жывата.

Комплимент Чайковскому: в Гомеле засветилась клумба-рояль - Sputnik Беларусь
Камплімент Чайкоўскаму: у Гомелі засвяцілася клумба-раяль

Як высветліў карэспандэнт Sputnik, гомельскі гастрафэст — гэта не толькі бясконцыя майстар-класы па прыгатаванню ежы, але і шматлікія зоны адпачынку, забаў і выстаў-продажаў.

Арганізатары плануюць зрабіць фестываль "Гарадская ежа" штомесячным. "У фестываля цікавая будучыня, таму што ў Гомелі вельмі шмат цікавых спікераў і музыкаў, якія хочуць і гатовыя дзяліцца сваёй энергіяй", — падкрэсліў дырэктар цэнтра моды і прыгажосці "Хрустальная німфа" Клім Андрэеў.

© Sputnik / Мария АмелинаНа першым гомельскім фестывалі "Гарадская ежа" ўсё можна было паспрабаваць, пачынаючы ад рэстаранных страў і заканчваючы вулічнай ежай.
На першым гомельскім фестывалі Гарадская ежа ўсё можна было паспрабаваць, пачынаючы ад рэстаранных страў і заканчваючы вулічнай ежай. - Sputnik Беларусь
1/15
На першым гомельскім фестывалі "Гарадская ежа" ўсё можна было паспрабаваць, пачынаючы ад рэстаранных страў і заканчваючы вулічнай ежай.
© Sputnik / Мария АмелинаДля падрыхтоўкі італьянскай піцы ў зоне ежы вырасла сапраўдная печ. "Сакрэт добрага тэсту просты - соль, вада, мука і дрожджы. Усё астатняе - гэта не піца, а печыва", - тлумачыць тонкасці прафесійны кухар.
Для падрыхтоўкі італьянскай піцы ў зоне ежы вырасла сапраўдная печ. Сакрэт добрага тэсту просты - соль, вада, мука і дрожджы. Усё астатняе - гэта не піца, а печыва, - тлумачыць тонкасці прафесійны кухар. - Sputnik Беларусь
2/15
Для падрыхтоўкі італьянскай піцы ў зоне ежы вырасла сапраўдная печ. "Сакрэт добрага тэсту просты - соль, вада, мука і дрожджы. Усё астатняе - гэта не піца, а печыва", - тлумачыць тонкасці прафесійны кухар.
© Sputnik / Мария АмелинаСамымі таннымі на свяце былі фруктовыя сіропы - па 50 капеек за шклянку.
Самымі таннымі на свяце былі фруктовыя сіропы - па 50 капеек за шклянку. - Sputnik Беларусь
3/15
Самымі таннымі на свяце былі фруктовыя сіропы - па 50 капеек за шклянку.
© Sputnik / Мария АмелинаУльяна і Мікіта Зубец даведаліся пра фэст у Instagram. Брат і сястра выстаялі ў чарзе за бабуліным ліманадам. "Свежа і прыемна на смак, але кошт - 3 рублі 50 капеек за паўлітра - высакавата", - заўважылі маладыя людзі.
Ульяна і Мікіта Зубец даведаліся пра фэст у Instagram. Брат і сястра выстаялі ў чарзе за бабуліным ліманадам. Свежа і прыемна на смак, але кошт - 3 рублі 50 капеек за паўлітра - высакавата, - заўважылі маладыя людзі. - Sputnik Беларусь
4/15
Ульяна і Мікіта Зубец даведаліся пра фэст у Instagram. Брат і сястра выстаялі ў чарзе за бабуліным ліманадам. "Свежа і прыемна на смак, але кошт - 3 рублі 50 капеек за паўлітра - высакавата", - заўважылі маладыя людзі.
© Sputnik / Мария АмелинаДа ўдзелу ў першым фестывалі прыцягнулі гомельскія кавярні, бары, рэстараны.
Да ўдзелу ў першым фестывалі прыцягнулі гомельскія кавярні, бары, рэстараны. - Sputnik Беларусь
5/15
Да ўдзелу ў першым фестывалі прыцягнулі гомельскія кавярні, бары, рэстараны.
© Sputnik / Мария АмелинаНягледзячы на разнастайнасць меню, стабільным попытам карысталіся хот-догі. Народная любоў, яна такая.
Нягледзячы на разнастайнасць меню, стабільным попытам карысталіся хот-догі. Народная любоў, яна такая. - Sputnik Беларусь
6/15
Нягледзячы на разнастайнасць меню, стабільным попытам карысталіся хот-догі. Народная любоў, яна такая.
© Sputnik / Мария АмелинаТут можна было паспрабаваць самыя дзіўныя і незвычайныя прадукты: ад шампанскага з базіліка да бабуліных хатніх узвараў.
Тут можна было паспрабаваць самыя дзіўныя і незвычайныя прадукты: ад шампанскага з базіліка да бабуліных хатніх узвараў. - Sputnik Беларусь
7/15
Тут можна было паспрабаваць самыя дзіўныя і незвычайныя прадукты: ад шампанскага з базіліка да бабуліных хатніх узвараў.
© Sputnik / Мария АмелинаІдэю падгледзелі ў Маскве і Кіеве, дзе арт-пікнікі праводзяцца рэгулярна.
Ідэю падгледзелі ў Маскве і Кіеве, дзе арт-пікнікі праводзяцца рэгулярна - Sputnik Беларусь
8/15
Ідэю падгледзелі ў Маскве і Кіеве, дзе арт-пікнікі праводзяцца рэгулярна.
© Sputnik / Мария АмелинаПершы фестываль падтрымалі 18 аб'ектаў грамадскага харчавання, зладзіўшы гамяльчанам сапраўднае свята жывата.
Першы фестываль падтрымалі 18 аб'ектаў грамадскага харчавання, зладзіўшы гамяльчанам сапраўднае свята жывата. - Sputnik Беларусь
9/15
Першы фестываль падтрымалі 18 аб'ектаў грамадскага харчавання, зладзіўшы гамяльчанам сапраўднае свята жывата.
© Sputnik / Мария АмелинаАкрамя смачна паесці, можна было паслухаць лекцыі, музыку, купіць мілую штучку ручной працы ці проста патусіць з сябрамі.
Акрамя смачна паесці, можна было паслухаць лекцыі, музыку, купіць мілую штучку ручной працы ці проста патусіць з сябрамі. - Sputnik Беларусь
10/15
Акрамя смачна паесці, можна было паслухаць лекцыі, музыку, купіць мілую штучку ручной працы ці проста патусіць з сябрамі.
© SputnikТут размясціліся шматлікія зоны адпачынку.
Тут размясціліся шматлікія зоны адпачынку. - Sputnik Беларусь
11/15
Тут размясціліся шматлікія зоны адпачынку.
© Sputnik / Мария АмелинаЗа пяцьдзесят метраў ад летніх закусачных лектары з народа казалі аб здаровым харчаванні і вучылі правільна заварваць зялёную гарбату. Свабодных месцаў у "аўдыторыі" не было.
За пяцьдзесят метраў ад летніх закусачных лектары з народа казалі аб здаровым харчаванні і вучылі правільна заварваць зялёную гарбату. Свабодных месцаў у аўдыторыі не было. - Sputnik Беларусь
12/15
За пяцьдзесят метраў ад летніх закусачных лектары з народа казалі аб здаровым харчаванні і вучылі правільна заварваць зялёную гарбату. Свабодных месцаў у "аўдыторыі" не было.
© Sputnik / Мария АмелинаУ зоне рамеснікаў можна было пагутарыць з дызайнерамі адзення. Таццяна Кушнярова рызыкнула выставіць на продаж аўтарскія сукенкі і джынсы. Праз дзве гадзіны пасля адкрыцця фестывалю "вітрына" прыкметна апусцела.
У зоне рамеснікаў можна было пагутарыць з дызайнерамі адзення. Таццяна Кушнярова рызыкнула выставіць на продаж аўтарскія сукенкі і джынсы. Праз дзве гадзіны пасля адкрыцця фестывалю вітрына прыкметна апусцела. - Sputnik Беларусь
13/15
У зоне рамеснікаў можна было пагутарыць з дызайнерамі адзення. Таццяна Кушнярова рызыкнула выставіць на продаж аўтарскія сукенкі і джынсы. Праз дзве гадзіны пасля адкрыцця фестывалю "вітрына" прыкметна апусцела.
© Sputnik / Мария АмелинаАрганізатары плануюць зрабіць фестываль "Гарадская ежа" штомесячным.
Арганізатары плануюць зрабіць фестываль Гарадская ежа штомесячным. - Sputnik Беларусь
14/15
Арганізатары плануюць зрабіць фестываль "Гарадская ежа" штомесячным.
© Sputnik / Мария АмелинаУ фестываля цікавая будучыня, таму што ў Гомелі вельмі шмат цікавых спікераў і музыкаў, якія хочуць і гатовыя дзяліцца сваёй энергіяй, упэўнены арганізатары.
У фестываля цікавая будучыня, таму што ў Гомелі вельмі шмат цікавых спікераў і музыкаў, якія хочуць і гатовыя дзяліцца сваёй энергіяй, упэўнены арганізатары. - Sputnik Беларусь
15/15
У фестываля цікавая будучыня, таму што ў Гомелі вельмі шмат цікавых спікераў і музыкаў, якія хочуць і гатовыя дзяліцца сваёй энергіяй, упэўнены арганізатары.
Стужка навiн
0