Нечаканае для Гомеля мерапрыемства прапанаваў цэнтр моды і прыгажосці "Хрустальная німфа". Ідэю падгледзелі ў Маскве і Кіеве, дзе арт-пікнікі праводзяцца рэгулярна. Першы фестываль падтрымалі 18 аб'ектаў грамадскага харчавання, зладзіўшы гамяльчанам сапраўднае свята жывата.
Як высветліў карэспандэнт Sputnik, гомельскі гастрафэст — гэта не толькі бясконцыя майстар-класы па прыгатаванню ежы, але і шматлікія зоны адпачынку, забаў і выстаў-продажаў.
Арганізатары плануюць зрабіць фестываль "Гарадская ежа" штомесячным. "У фестываля цікавая будучыня, таму што ў Гомелі вельмі шмат цікавых спікераў і музыкаў, якія хочуць і гатовыя дзяліцца сваёй энергіяй", — падкрэсліў дырэктар цэнтра моды і прыгажосці "Хрустальная німфа" Клім Андрэеў.
© Sputnik / Мария АмелинаНа першым гомельскім фестывалі "Гарадская ежа" ўсё можна было паспрабаваць, пачынаючы ад рэстаранных страў і заканчваючы вулічнай ежай.
1/15
© Sputnik / Мария Амелина
На першым гомельскім фестывалі "Гарадская ежа" ўсё можна было паспрабаваць, пачынаючы ад рэстаранных страў і заканчваючы вулічнай ежай.
© Sputnik / Мария АмелинаДля падрыхтоўкі італьянскай піцы ў зоне ежы вырасла сапраўдная печ. "Сакрэт добрага тэсту просты - соль, вада, мука і дрожджы. Усё астатняе - гэта не піца, а печыва", - тлумачыць тонкасці прафесійны кухар.
2/15
© Sputnik / Мария Амелина
Для падрыхтоўкі італьянскай піцы ў зоне ежы вырасла сапраўдная печ. "Сакрэт добрага тэсту просты - соль, вада, мука і дрожджы. Усё астатняе - гэта не піца, а печыва", - тлумачыць тонкасці прафесійны кухар.
© Sputnik / Мария АмелинаСамымі таннымі на свяце былі фруктовыя сіропы - па 50 капеек за шклянку.
3/15
© Sputnik / Мария Амелина
Самымі таннымі на свяце былі фруктовыя сіропы - па 50 капеек за шклянку.
© Sputnik / Мария АмелинаУльяна і Мікіта Зубец даведаліся пра фэст у Instagram. Брат і сястра выстаялі ў чарзе за бабуліным ліманадам. "Свежа і прыемна на смак, але кошт - 3 рублі 50 капеек за паўлітра - высакавата", - заўважылі маладыя людзі.
4/15
© Sputnik / Мария Амелина
Ульяна і Мікіта Зубец даведаліся пра фэст у Instagram. Брат і сястра выстаялі ў чарзе за бабуліным ліманадам. "Свежа і прыемна на смак, але кошт - 3 рублі 50 капеек за паўлітра - высакавата", - заўважылі маладыя людзі.
© Sputnik / Мария АмелинаДа ўдзелу ў першым фестывалі прыцягнулі гомельскія кавярні, бары, рэстараны.
5/15
© Sputnik / Мария Амелина
Да ўдзелу ў першым фестывалі прыцягнулі гомельскія кавярні, бары, рэстараны.
© Sputnik / Мария АмелинаНягледзячы на разнастайнасць меню, стабільным попытам карысталіся хот-догі. Народная любоў, яна такая.
6/15
© Sputnik / Мария Амелина
Нягледзячы на разнастайнасць меню, стабільным попытам карысталіся хот-догі. Народная любоў, яна такая.
© Sputnik / Мария АмелинаТут можна было паспрабаваць самыя дзіўныя і незвычайныя прадукты: ад шампанскага з базіліка да бабуліных хатніх узвараў.
7/15
© Sputnik / Мария Амелина
Тут можна было паспрабаваць самыя дзіўныя і незвычайныя прадукты: ад шампанскага з базіліка да бабуліных хатніх узвараў.
© Sputnik / Мария АмелинаІдэю падгледзелі ў Маскве і Кіеве, дзе арт-пікнікі праводзяцца рэгулярна.
8/15
© Sputnik / Мария Амелина
Ідэю падгледзелі ў Маскве і Кіеве, дзе арт-пікнікі праводзяцца рэгулярна.
© Sputnik / Мария АмелинаПершы фестываль падтрымалі 18 аб'ектаў грамадскага харчавання, зладзіўшы гамяльчанам сапраўднае свята жывата.
9/15
© Sputnik / Мария Амелина
Першы фестываль падтрымалі 18 аб'ектаў грамадскага харчавання, зладзіўшы гамяльчанам сапраўднае свята жывата.
© Sputnik / Мария АмелинаАкрамя смачна паесці, можна было паслухаць лекцыі, музыку, купіць мілую штучку ручной працы ці проста патусіць з сябрамі.
10/15
© Sputnik / Мария Амелина
Акрамя смачна паесці, можна было паслухаць лекцыі, музыку, купіць мілую штучку ручной працы ці проста патусіць з сябрамі.
© SputnikТут размясціліся шматлікія зоны адпачынку.
11/15
© Sputnik
Тут размясціліся шматлікія зоны адпачынку.
© Sputnik / Мария АмелинаЗа пяцьдзесят метраў ад летніх закусачных лектары з народа казалі аб здаровым харчаванні і вучылі правільна заварваць зялёную гарбату. Свабодных месцаў у "аўдыторыі" не было.
12/15
© Sputnik / Мария Амелина
За пяцьдзесят метраў ад летніх закусачных лектары з народа казалі аб здаровым харчаванні і вучылі правільна заварваць зялёную гарбату. Свабодных месцаў у "аўдыторыі" не было.
© Sputnik / Мария АмелинаУ зоне рамеснікаў можна было пагутарыць з дызайнерамі адзення. Таццяна Кушнярова рызыкнула выставіць на продаж аўтарскія сукенкі і джынсы. Праз дзве гадзіны пасля адкрыцця фестывалю "вітрына" прыкметна апусцела.
13/15
© Sputnik / Мария Амелина
У зоне рамеснікаў можна было пагутарыць з дызайнерамі адзення. Таццяна Кушнярова рызыкнула выставіць на продаж аўтарскія сукенкі і джынсы. Праз дзве гадзіны пасля адкрыцця фестывалю "вітрына" прыкметна апусцела.
© Sputnik / Мария АмелинаАрганізатары плануюць зрабіць фестываль "Гарадская ежа" штомесячным.
14/15
© Sputnik / Мария Амелина
Арганізатары плануюць зрабіць фестываль "Гарадская ежа" штомесячным.
© Sputnik / Мария АмелинаУ фестываля цікавая будучыня, таму што ў Гомелі вельмі шмат цікавых спікераў і музыкаў, якія хочуць і гатовыя дзяліцца сваёй энергіяй, упэўнены арганізатары.
15/15
© Sputnik / Мария Амелина
У фестываля цікавая будучыня, таму што ў Гомелі вельмі шмат цікавых спікераў і музыкаў, якія хочуць і гатовыя дзяліцца сваёй энергіяй, упэўнены арганізатары.