У розных краінах сёння налічваецца, у агульнай складанасці, больш за тысячу розных гатункаў піва. Па статыстыцы, гэты пенны напой займае трэцяе месца па аб'ёмах ужывання ў свеце пасля вады і гарбаты.
Асацыіраваны прафесар дэпартамента харчавання і ўзроставай медыцыны Тбіліскага дзяржаўнага медыцынскага ўніверсітэта Бэла Курашвілі распавяла радыё Sputnik Грузія аб карысных і шкодных уласцівасцях аднаго з самых папулярных і старажытных напояў у свеце.
"Піва змяшчае магній, кальцый, медзь, цынк, жалеза. У піве ёсць вітаміны групы B. Літр піва ўдзень — гэта 40-60% ад сутачнай патрэбнасці арганізма ў вітаміне B і 80% аскарбінавай кіслаты", — сказала Курашвілі.
Паводле слоў спецыяліста, піва можна ўжываць пры дыягназе астэапароз, а таксама пры астэахандрозе. Акрамя таго, у піве ёсць фенольныя злучэнні, якія аказваюць як прафілактычнае, так і лячэбнае ўздзеянне на арганізм.
"Дзякуючы піву клеткі крывяносных сасудаў абнаўляюцца хутчэй. Піва аказвае заспакаяльнае і болесуцішальнае дзеянне, дапамагае мозгу нармальна працаваць дзякуючы вітамінам В1 і В2. Акрамя таго, піва пазбаўляе ад камянёў у нырках, умацоўвае косці", — распавяла Курашвілі.
І нарэшце, у піве ўтрымоўваецца меншая колькасць калорый, чым у абястлушчаным малацэ або апельсінавым соку, адзначыла субяседніца.
Каментар асацыяванага прафесара дэпартамента харчавання і ўзроставай медыцыны Тбіліскага дзяржаўнага медыцынскага ўніверсітэта Бэлы Курашвілі слухайце на радыё Sputnik Беларусь.