Тыдзень беларускай кухні пачнецца 25 верасня

© Sputnik / Ларыса МятлеўскаяБалабушкі з агурком і цыбуляй
Балабушкі з агурком і цыбуляй - Sputnik Беларусь
Падпісацца
Сёлета ў межах акцыі будуць прадстаўлены 6 нацыянальных страў, якія карысталіся найбольшым попытам на папярэдніх тыднях беларускай кухні.

МІНСК, 20 вер — Sputnik. Тыдзень беларускай кухні пройдзе ў 15-ты раз з 25 верасня па 1 кастрычніка, паведамілі ў Галоўным упраўленні спажывецкага рынку Мінгарвыканкама.

Усе стравы прыгатуюць па адзіным рэцэпце і будуць рэалізоўваць па аднолькавых цэнах ва ўсіх установах грамадскага харчавання, якія ўдзельнічаюць у праекце.

Беларуская нацыянальная кухня - Sputnik Беларусь
Фестываль "Чарка-шкварка на Суле" пройдзе 23 верасня

"Паспрабаваць стравы нацыянальнай кухні можна будзе ў 80 кафэ і рэстаранах сталіцы. Усе яны розныя па тыпу і фармату, аднак іх аб'ядноўвае ідэя папулярызацыі нацыянальнай кухні і развіцця культуры харчавання", — адзначыла прэс-сакратар ГУСР Яна Гурская.

Яна таксама адзначыла, што галоўным адрозненнем юбілейнага тыдня беларускай кухні стане колькасць страў. Іх будзе 6: "Гэта самыя папулярныя, якія карысталіся максімальным попытам у гасцей за час правядзення ўсіх папярэдніх тыдняў нацыянальнай кухні".

У меню тыдня беларускай кухні войдуць:

  • курыны рулет з маласольнымі агуркамі: 100/100/30/6 — 4 руб. 50 кап.;
  • гарбузовы суп з курыцай і грэнкамі: 300/30/15/1 — 3 руб. 50 кап.;
  • пячыста з падліўкай і печанай гароднінай: 150/220/60/40/1 — 9 руб. 50 кап.;
  • паджарка па-вясковаму з блінамі: 200/150/30/1 — 8 руб. 50 кап.;
  • хвораст тварогавы з мёдам: 200/5/30 — 3 руб. 50 кап.;
  • морс журавінавы: 200 мл — 1 рубель.
Стужка навiн
0