https://bel.sputnik.by/20170920/tydzen-belaruskaj-kuhni-pachnecca-25-verasnya-1030915315.html
Тыдзень беларускай кухні пачнецца 25 верасня
Тыдзень беларускай кухні пачнецца 25 верасня
Сёлета ў межах акцыі будуць прадстаўлены 6 нацыянальных страў, якія карысталіся найбольшым попытам на папярэдніх тыднях беларускай кухні. 20.09.2017, Sputnik Беларусь
2017-09-20T16:29+0300
2017-09-20T16:29+0300
2017-09-28T12:27+0300
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/102804/11/1028041143_0:150:1632:1073_1920x0_80_0_0_b4a438ebe6a84a79ceab3954f0b3ff45.jpg
беларусь
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2017
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Навіны
ru_BY
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/102804/11/1028041143_0:99:1632:1124_1920x0_80_0_0_a104bdc5808c3a32dbe5c2d38a2b9e56.jpgSputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
у беларусі, навіны , у свеце, афiша , беларусь, тыдзень беларускай кухні
у беларусі, навіны , у свеце, афiша , беларусь, тыдзень беларускай кухні
Тыдзень беларускай кухні пачнецца 25 верасня
16:29 20.09.2017 (абноўлена: 12:27 28.09.2017) Сёлета ў межах акцыі будуць прадстаўлены 6 нацыянальных страў, якія карысталіся найбольшым попытам на папярэдніх тыднях беларускай кухні.
МІНСК, 20 вер — Sputnik. Тыдзень беларускай кухні пройдзе ў 15-ты раз з 25 верасня па 1 кастрычніка, паведамілі ў Галоўным упраўленні спажывецкага рынку Мінгарвыканкама.
Усе стравы прыгатуюць па адзіным рэцэпце і будуць рэалізоўваць па аднолькавых цэнах ва ўсіх установах грамадскага харчавання, якія ўдзельнічаюць у праекце.
"Паспрабаваць стравы нацыянальнай кухні можна будзе ў 80 кафэ і рэстаранах сталіцы. Усе яны розныя па тыпу і фармату, аднак іх аб'ядноўвае ідэя папулярызацыі нацыянальнай кухні і развіцця культуры харчавання", — адзначыла прэс-сакратар ГУСР Яна Гурская.
Яна таксама адзначыла, што галоўным адрозненнем юбілейнага тыдня беларускай кухні стане колькасць страў. Іх будзе 6: "Гэта самыя папулярныя, якія карысталіся максімальным попытам у гасцей за час правядзення ўсіх папярэдніх тыдняў нацыянальнай кухні".
У меню тыдня беларускай кухні войдуць:
- курыны рулет з маласольнымі агуркамі: 100/100/30/6 — 4 руб. 50 кап.;
- гарбузовы суп з курыцай і грэнкамі: 300/30/15/1 — 3 руб. 50 кап.;
- пячыста з падліўкай і печанай гароднінай: 150/220/60/40/1 — 9 руб. 50 кап.;
- паджарка па-вясковаму з блінамі: 200/150/30/1 — 8 руб. 50 кап.;
- хвораст тварогавы з мёдам: 200/5/30 — 3 руб. 50 кап.;
- морс журавінавы: 200 мл — 1 рубель.