МІНСК, 19 сак – Sputnik. Міжнародны стартап-фестываль кулінарнага майстэрства "Нацыянальная кухня: учора, сёння, заўтра" пройдзе ў Магілёўскім дзяржаўным універсітэце харчавання, пра гэта паведамляецца на сайце ўніверсітэта.
Фестываль праводзіцца ў рамках святкавання 45-годдзя ўніверсітэта. Яго галоўная мэта — папулярызацыя беларускай нацыянальнай кухні і стварэнне "кулінарнага брэнда Беларусі".
Таксама ва ўніверсітэце разлічваюць, што фестываль паспрыяе раскрыццю патэнцыялу таленавітай моладзі, пашырэнню акадэмічных сувязяў і павышэнню турыстычнай прывабнасці Рэспублікі Беларусь.
Арганізатарамі стартап-фестывалю з'яўляюцца Міністэрства адукацыі Рэспублікі Беларусь і Магілёўскі дзяржаўны ўніверсітэт харчавання.
У фестывалі прымуць удзел студэнты ўстаноў вышэйшай адукацыі Рэспублікі Беларусь і іншых дзяржаў.
Публічная прэзентацыя бізнес-ідэй адбудзецца 29 сакавіка ў Магілёўскім дзяржаўным універсітэце харчавання.
Пераможцаў і прызёраў фестывалю ўзнагародзяць прызамі і памятнымі падарункамі. Усе ўдзельнікі атрымаюць дыпломы ўдзельнікаў фестывалю.
Лепшыя стратап-праекты будуць прадстаўлены на маладзёжным форуме, які адбудзецца 26-28 верасня 2018 г. у рамках V Форуму рэгіёнаў Беларусі і Расіі з удзелам прэзідэнтаў дзвюх краін.