https://bel.sputnik.by/20190107/Kalyadnaya-kukhnya-belarusa-zhur--gus-pa-chornamu-1039467911.html
Калядная кухня беларусаў: жур і гусь па-чорнаму
Калядная кухня беларусаў: жур і гусь па-чорнаму
Sputnik Беларусь
Насуперак распаўсюджанаму меркаванню, беларуская кухня адрозніваецца збалансаванай і прадуманай разнастайнасцю, і пераканацца ў гэтым можна на прыкладзе... 07.01.2019, Sputnik Беларусь
2019-01-07T13:32+0300
2019-01-07T13:32+0300
2022-12-05T16:48+0300
радыё
ежа і напоі
каляды
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/102620/51/1026205170_0:202:4000:2464_1920x0_80_0_0_c50b94f8115a3ac3283b07a84ada3379.jpg
Эксперт па беларускай нацыянальнай кухні Алена Мікульчык расказала вядучым радыё Sputnik Беларусь пра тое, што беларусам варта прыгатаваць на Каляды."На стале павінна быць абавязкова 12 страў - па колькасці каляндарных месяцаў або па ліку апосталаў. У гэтым галоўны сакральны сэнс каляднага застолля", - удакладніла Алена Мікульчык.Шэф-повар нагадала, што традыцыйнае каляднае застолле заўсёды пачынаецца з куцці, а заканчваецца аўсяным кісялём. Па словах суразмоўніцы Sputnik, аўсяны кісель - гэта эліксір здароўя і прыгажосці, а таксама добры прыродны касметолаг.Шэф-повар не толькі расказала пра ўнікальныя стравы зімовай беларускай кухні, але і пачаставала вядучых радыё Sputnik традыцыйнай беларускай закускай - яблычным сырам.Поўную версію размовы пра традыцыі і арыгінальных калядных стравах беларускай кухні слухайце на радыё Sputnik Беларусь.
https://bel.sputnik.by/20181222/sakrehty-vyalikaj-kucci-1026657885.html
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2019
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Навіны
ru_BY
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/102620/51/1026205170_0:76:4000:2590_1920x0_80_0_0_8fd4e78f422db13c17a3d87eea710fd8.jpgSputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ежа і напоі, каляды
Калядная кухня беларусаў: жур і гусь па-чорнаму
13:32 07.01.2019 (абноўлена: 16:48 05.12.2022) Насуперак распаўсюджанаму меркаванню, беларуская кухня адрозніваецца збалансаванай і прадуманай разнастайнасцю, і пераканацца ў гэтым можна на прыкладзе традыцыйнага каляднага меню.
Эксперт па беларускай нацыянальнай кухні Алена Мікульчык расказала вядучым радыё Sputnik Беларусь пра тое, што беларусам варта прыгатаваць на Каляды.
"На стале павінна быць абавязкова 12 страў - па колькасці каляндарных месяцаў або па ліку апосталаў. У гэтым галоўны сакральны сэнс каляднага застолля", - удакладніла Алена Мікульчык.
Шэф-повар нагадала, што традыцыйнае каляднае застолле заўсёды пачынаецца з куцці, а заканчваецца аўсяным кісялём. Па словах суразмоўніцы Sputnik, аўсяны кісель - гэта эліксір здароўя і прыгажосці, а таксама добры прыродны касметолаг.
Шэф-повар не толькі расказала пра ўнікальныя стравы зімовай беларускай кухні, але і пачаставала вядучых радыё Sputnik традыцыйнай беларускай закускай - яблычным сырам.
Поўную версію размовы пра традыцыі і арыгінальных калядных стравах беларускай кухні слухайце на радыё Sputnik Беларусь.