Фотафакт: беларусы нарыхтоўваюць бярозавы сок

© Sputnik Альфред МикусНарыхтоўка бярозавага сока
Нарыхтоўка бярозавага сока - Sputnik Беларусь
Бярозавы сок – адзін з самых любімых беларускіх напояў. Карысны і смачны, яго нарыхтоўваюць вясной, каб потым ужываць цэлы год.

Нарыхтоўка бярозавага соку – асаблівая традыцыя, якая існуе на Беларусі здаўна. Кожную вясну людзі збіраюць напой з унікальнымі якасцямі, каб ласавацца ім цэлы год.

© Sputnik Альфрэд МікусНарыхтоўка бярозавага сока
Фотафакт: беларусы нарыхтоўваюць бярозавы сок - Sputnik Беларусь
Нарыхтоўка бярозавага сока

Бярозавік нашы продкі пілы свежым, а частку хвалі ў склеп, дадаючы туды сухія хлебныя скарыначкі. Праз некалькі дзён бярозыва квас можна было ўжываць. Асабліва смачным гэты напой быў у спёку, пасля стараннай працы ў гародзе ці на полі.

Як збіраюць бярозавы сок ў Вілейскім раёне Мінскай вобласці паназіраў карэспандэнт Sputnik Альфрэд Мікус.

Чытайце таксама:

Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала
Міжнародны
InternationalEnglishАнглійскіMundoEspañolІспанскі
Еўропа
DeutschlandDeutschНямецкіFranceFrançaisФранцузскіΕλλάδαΕλληνικάГрэчаскіItaliaItalianoІтальянскіČeská republikaČeštinaЧэшскіPolskaPolskiПольскіСрбиjаСрпскиСербскіLatvijaLatviešuЛатышскіLietuvaLietuviųЛітоўскіMoldovaMoldoveneascăМалдаўскіБеларусьБеларускiБеларускі
Закаўказзе
АҧсныАҧсышәалаАбхазскіԱրմենիաՀայերենАрмянскіAzərbaycanАzərbaycancaАзербайджанскіХуссар ИрыстонИронауАсецінскіსაქართველოქართულიГрузінскі
Бліжні Усход
Sputnik عربيArabicАрабскіTürkiyeTürkçeТурэцкіSputnik ایرانPersianФарсіSputnik افغانستانDariДары
Цэнтральная Азія
ҚазақстанҚазақ тіліКазахскіКыргызстанКыргызчаКіргізскіOʻzbekistonЎзбекчаУзбекскіТоҷикистонТоҷикӣТаджыкскі
Усходняя і Паўднёва-Усходняя Азія
Việt NamTiếng ViệtВ'етнамскі日本日本語Японскі俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Кітайскі俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Кітайскі
Паўднёвая Амерыка
BrasilPortuguêsПартугальскі