Нарыхтоўка бярозавага соку – асаблівая традыцыя, якая існуе на Беларусі здаўна. Кожную вясну людзі збіраюць напой з унікальнымі якасцямі, каб ласавацца ім цэлы год.
© Sputnik / Альфрэд МікусНарыхтоўка бярозавага сока
Нарыхтоўка бярозавага сока
© Sputnik / Альфрэд Мікус
Бярозавік нашы продкі пілы свежым, а частку хвалі ў склеп, дадаючы туды сухія хлебныя скарыначкі. Праз некалькі дзён бярозыва квас можна было ўжываць. Асабліва смачным гэты напой быў у спёку, пасля стараннай працы ў гародзе ці на полі.
Як збіраюць бярозавы сок ў Вілейскім раёне Мінскай вобласці паназіраў карэспандэнт Sputnik Альфрэд Мікус.
Чытайце таксама:
- Фотафакт: пачалі з’яўляцца першыя кветачкі сон-травы
- Забіралі па 26 літраў у хвіліну: як пад Гродна раскупляюць бярозавы сок
- Марынаваныя вочы авечкі: тузін самых дзіўных сродкаў ад пахмелля