Упершыню свята роднай ежы "Усё Сваё " прайшло ў панадворку Нацыянальнага гістарычнага музея ў мінулым годзе. Мінчане ўпадабалі смачнае мерапрыемства і, мяркуючы па колькасці наведвальнікаў, чакалі новага сезону з нецярпеннем.
Беларускія фермеры традыцыйна прывезлі пакаштаваць самаробныя прадукты. На гэты раз у меню акрамя смаўжоў па-бургундску, варэння з перца чылі, цукерак, пернікаў і мёду было шмат хлеба і сыру. Складваецца адчуванне, што сярод беларускіх народных кухараў 80% – пекары і сыравары.
Сярод добрых традыцый "Усё Сваё " – танцы, спевы і жывы куточак, дзе ў гэтым годзе было казляня і кураняты. Арганізатары хацелі прывезі вожыка, але ён уначы ўцёк.
Як прайшло самае смачнае беларускае свята, глядзіце ў фотастужцы Sputnik.
Глядзіце таксама:
- Варэнне-чылі, смаўжы і плоў: чым частавалі на свяце роднай ежы ў Мінску
- Беларускае нацыянальнае вяселле зладзілі ў самым цэнтры Мінска