Відэа

Як прыгатаваць легендарны дэсерт "Паўлава"

Падпісацца на
НовостиTelegram
"Паўлава" - легендарны дэсерт новазеландскай кухні на аснове безэ, які назвалі ў гонар танцоркі. Лічыцца, што торт-безэ, начынены садавінай, з'явіўся ў выніку захаплення белай пачкам рускай балерыны. Як яго рыхтаваць, глядзіце на відэа Sputnik.

Для прыгатавання гэтай папулярнай прысмакі вам спатрэбяцца наступныя інгрэдыенты:

  • Бялок
  • Цукар
  • Крухмал
  • Цукровая пудра
  • Пюрэ маракуйя
  • Вяршкі
  • Свежыя ягады

Рыхтуем бізэ так: бялок узбіваем з цукрам і крухмалам, адсаджваем і сушым кошыки у духоўцы хвілін 30-40 пры 85 градусах. Першы пласт - спіраллю, а другі, нібы робячы борцік. Робім некалькі штук на невялікай адлегласці адзін ад аднаго, паколькі падчас сушкі яны трохі павялічацца ў памеры.

Затым робім крэм на аснове вяршкоў і пюрэ маракуйя. Вяршкі ўзбіваем з ваніллю, цукровай пудрай і фруктовым пюрэ. Усё гэта ўзбіваем.

На безэ выкладваем сметанковы крэм і ўпрыгожваем свежай ягадай.

Чытайце таксама:

Стужка навiн
0