МІНСК, 4 ліс - Sputnik. Кампанія "Яндэкс" распавяла пра тое, што беларусы часцей за ўсё кансервуюць на зіму - і гэта апынуліся нават не агуркі.
Спецыялісты інтэрнэт-гіганта прааналізавалі пошукавыя запыты з Беларусі са словамі "на зіму". Як высветлілі ў "Яндэксе", у гэтым годзе людзі сталі менш кансерваваць на зіму: цікавасць упала на 10% у параўнанні з мінулым годам.
"Але разам з тым прыкметна вырасла цікавасць да асобных відах прадуктаў, якія жыхары запасяць на зіму: абрыкосы (+ 49%), апенькі (+ 35%) і агуркі (+ 25%). А ўзначальваюць рэйтынг папулярных закатак памідоры, якія штогод паказваюць упэўнены адрыў ад іншых прадуктаў харчавання", - распавялі ў "Яндэксе".
Як адзначылі ў кампаніі, "пік" сезона нарыхтовак прыпадае на канец лета і пачатак восені. Спачатку беларусы запасяць трускаўку і яблыкі, затым - агуркі і кабачкі.
"А вось нарыхтоўкамі капусты актыўна цікавяцца на працягу некалькіх месяцаў, і гэта самы доўгі перыяд у параўнанні з астатнімі прадуктамі", - адзначылі ў кампаніі.
Больш за ўсё нарыхтоўкамі на зіму цікавяцца ў Магілёве і Віцебску - доля такіх запытаў тут на 20% вышэй, чым у сярэднім па Беларусі. Менш за ўсё, што прадказальна, закаткамі цікавяцца мінчане.
"У кожным горадзе ёсць прадукты, нарыхтоўкамі якіх тут цікавяцца нашмат больш, чым у іншых месцах. Напрыклад, у Брэсце ў 2,5 разы часцей, чым у сярэднім, пытаюць пра варэнне, джэм і кампот з буякоў. У Віцебску удвая больш актыўна шукаюць рэцэпты загатовак з алычы і глогу ", - распавялі ў" Яндэксе ".
Акрамя таго, у Гомелі актыўна кансервуюць абрыкосы і белыя грыбы, у Магілёве - апенькі і баравікі, а ў Гродне - буракі і ёшту (гібрыд агрэста і чорнай парэчкі).