Стала вядома, якія закаткі беларусы робяць на зіму

© Sputnik / Максим Блинов / Перайсці ў фотабанкСтала вядома, якія закаткі беларусы робяць на зіму
Стала вядома, якія закаткі беларусы робяць на зіму - Sputnik Беларусь
Большасць беларусаў нават не ведае, што такое ёшта, а ў Гродне гэта - адзін з самых папулярных тыпаў закатак.

МІНСК, 4 ліс - Sputnik. Кампанія "Яндэкс" распавяла пра тое, што беларусы часцей за ўсё кансервуюць на зіму - і гэта апынуліся нават не агуркі.

Ягады - Sputnik Беларусь
Для сапраўдных ласуноў: беларускія народныя стравы з ягад

Спецыялісты інтэрнэт-гіганта прааналізавалі пошукавыя запыты з Беларусі са словамі "на зіму". Як высветлілі ў "Яндэксе", у гэтым годзе людзі сталі менш кансерваваць на зіму: цікавасць упала на 10% у параўнанні з мінулым годам.

"Але разам з тым прыкметна вырасла цікавасць да асобных відах прадуктаў, якія жыхары запасяць на зіму: абрыкосы (+ 49%), апенькі (+ 35%) і агуркі (+ 25%). А ўзначальваюць рэйтынг папулярных закатак памідоры, якія штогод паказваюць упэўнены адрыў ад іншых прадуктаў харчавання", - распавялі ў "Яндэксе".

Як адзначылі ў кампаніі, "пік" сезона нарыхтовак прыпадае на канец лета і пачатак восені. Спачатку беларусы запасяць трускаўку і яблыкі, затым - агуркі і кабачкі.

Жураўлі і журавіны 2018 - Sputnik Беларусь
Фота
Смачна есці, мякка сесці: беларускія народныя прысмакі ў фотаздымках

"А вось нарыхтоўкамі капусты актыўна цікавяцца на працягу некалькіх месяцаў, і гэта самы доўгі перыяд у параўнанні з астатнімі прадуктамі", - адзначылі ў кампаніі.

Больш за ўсё нарыхтоўкамі на зіму цікавяцца ў Магілёве і Віцебску - доля такіх запытаў тут на 20% вышэй, чым у сярэднім па Беларусі. Менш за ўсё, што прадказальна, закаткамі цікавяцца мінчане.

"У кожным горадзе ёсць прадукты, нарыхтоўкамі якіх тут цікавяцца нашмат больш, чым у іншых месцах. Напрыклад, у Брэсце ў 2,5 разы часцей, чым у сярэднім, пытаюць пра варэнне, джэм і кампот з буякоў. У Віцебску удвая больш актыўна шукаюць рэцэпты загатовак з алычы і глогу ", - распавялі ў" Яндэксе ".

Акрамя таго, у Гомелі актыўна кансервуюць абрыкосы і белыя грыбы, у Магілёве - апенькі і баравікі, а ў Гродне - буракі і ёшту (гібрыд агрэста і чорнай парэчкі).

Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала
Міжнародны
InternationalEnglishАнглійскіMundoEspañolІспанскі
Еўропа
DeutschlandDeutschНямецкіFranceFrançaisФранцузскіΕλλάδαΕλληνικάГрэчаскіItaliaItalianoІтальянскіČeská republikaČeštinaЧэшскіPolskaPolskiПольскіСрбиjаСрпскиСербскіLatvijaLatviešuЛатышскіLietuvaLietuviųЛітоўскіMoldovaMoldoveneascăМалдаўскіБеларусьБеларускiБеларускі
Закаўказзе
ԱրմենիաՀայերենАрмянскіАҧсныАҧсышәалаАбхазскіХуссар ИрыстонИронауАсецінскіსაქართველოქართულიГрузінскіAzərbaycanАzərbaycancaАзербайджанскі
Бліжні Усход
Sputnik عربيArabicАрабскіTürkiyeTürkçeТурэцкіSputnik ایرانPersianФарсіSputnik افغانستانDariДары
Цэнтральная Азія
ҚазақстанҚазақ тіліКазахскіКыргызстанКыргызчаКіргізскіOʻzbekistonЎзбекчаУзбекскіТоҷикистонТоҷикӣТаджыкскі
Усходняя і Паўднёва-Усходняя Азія
Việt NamTiếng ViệtВ'етнамскі日本日本語Японскі俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Кітайскі俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Кітайскі
Паўднёвая Амерыка
BrasilPortuguêsПартугальскі