Сёння павары аднаго з мінскіх рэстаранаў раскажуць, як гатаваць карпачча, бурачны крэм-суп і спагеці з арахісам і грэцкім арэхам у хатніх умовах.
Карпача
Бярэм сярэдняспелыя таматы, рэжам кружочкамі, выкладваем у талерку па крузе. Затым у сярэдзіну горкай выкладваем духмяны кускус.
Зверху кладзём на яго абсмажаны духмяны хлеб на грылі ў выглядзе трыкутнікаў. Упрыгожыць страву можна рукалай і злёгку паліць соевым соусам, папырскаць аліўкавым алеем. Па жаданні можна дадаць крыху цукру і каперсаў.
Крэм-суп
Для прыгатавання не толькі поснага, але і карыснага супу нам спатрэбіцца свежыя гародніна. Буракі, цыбуля, капуста, наразаюцца невялікімі кубікамі.
Затым іх неабходна патушыць у невялікай колькасці вадкасці. Пры гэтым смела можна дадаваць спецыі на свой густ.
Пасля гэтага гародніну неабходна працерці пакуль яны не ператворацца ў аднастайную масу, і заліць да неабходнай кансістэнцыі соевым малаком.
Арэхавыя спагецці
Каб атрымаць максімальную карысць ад гэтай простай на першы погляд стравы, лепш абраць макароны з цвёрдых гатункаў пшаніцы, яны не толькі не будуць зліпацца, але і карысці ў іх больш.
Спагецці трэба адварыць да стану al dente (кажучы простай мовай - варыць да стану, калі яны амаль гатовы, але яшчэ не паспелі разварыцца).
На патэльні трэба асобна абсмажыць здробненыя грэцкія арэхі і арахіс з часнаком і алеем. Затым туды патроху дадаюцца зеляніна кропу, пятрушкіі спагецці.
Пры жаданні страву можна давесці да патрэбнага густу з дапамогай спецый, а лепшым упрыгажэннем для арэхавых спагецці паслужаць суквецці базіліка.
"Пост - гэта, перш за ўсё, праца душы і сэрца. Работнікі сферы харчавання імкнуцца, каб прыняцце ежы таксама было разнастайным, прыемным і здаровым. Гэта значыць на карысць!", - упэўненая брэнд шэф-повар Марына Бандаровіч.