Відэа

Як прыгатаваць смачныя і карысныя стравы ў пост

Вялікі пост у самым разгары і шматлікія вернікі задумваюцца аб тым, як не толькі яго прытрымлівацца, але і прыгатаваць вытанчаныя стравы. Усе сакрэты прыгатавання поснай стравы глядзіце ў відэа Sputnik.

Сёння павары аднаго з мінскіх рэстаранаў раскажуць, як гатаваць карпачча, бурачны крэм-суп і спагеці з арахісам і грэцкім арэхам у хатніх умовах.

Карпача

Бярэм сярэдняспелыя таматы, рэжам кружочкамі, выкладваем у талерку па крузе. Затым у сярэдзіну горкай выкладваем духмяны кускус.

Бульба з мазёхай - Sputnik Беларусь
Посцім смачна: гатуем мазёху, мілту і мурцоўку

Зверху кладзём на яго абсмажаны духмяны хлеб на грылі ў выглядзе трыкутнікаў. Упрыгожыць страву можна рукалай і злёгку паліць соевым соусам, папырскаць аліўкавым алеем. Па жаданні можна дадаць крыху цукру і каперсаў.

Крэм-суп

Для прыгатавання не толькі поснага, але і карыснага супу нам спатрэбіцца свежыя гародніна. Буракі, цыбуля, капуста, наразаюцца невялікімі кубікамі.

Затым іх неабходна патушыць у невялікай колькасці вадкасці. Пры гэтым смела можна дадаваць спецыі на свой густ.

Пасля гэтага гародніну неабходна працерці пакуль яны не ператворацца ў аднастайную масу, і заліць да неабходнай кансістэнцыі соевым малаком.

Арэхавыя спагецці

Каб атрымаць максімальную карысць ад гэтай простай на першы погляд стравы, лепш абраць макароны з цвёрдых гатункаў пшаніцы, яны не толькі не будуць зліпацца, але і карысці ў іх больш.

Бурачкi вараныя - Sputnik Беларусь
Посцім смачна: гатуем незвычайныя стравы з буракоў

Спагецці трэба адварыць да стану al dente (кажучы простай мовай - варыць да стану, калі яны амаль гатовы, але яшчэ не паспелі разварыцца).

На патэльні трэба асобна абсмажыць здробненыя грэцкія арэхі і арахіс з часнаком і алеем. Затым туды патроху дадаюцца зеляніна кропу, пятрушкіі спагецці.

Пры жаданні страву можна давесці да патрэбнага густу з дапамогай спецый, а лепшым упрыгажэннем для арэхавых спагецці паслужаць суквецці базіліка.

"Пост - гэта, перш за ўсё, праца душы і сэрца. Работнікі сферы харчавання імкнуцца, каб прыняцце ежы таксама было разнастайным, прыемным і здаровым. Гэта значыць на карысць!", - упэўненая брэнд шэф-повар Марына Бандаровіч.

Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала
Міжнародны
InternationalEnglishАнглійскіMundoEspañolІспанскі
Еўропа
DeutschlandDeutschНямецкіFranceFrançaisФранцузскіΕλλάδαΕλληνικάГрэчаскіItaliaItalianoІтальянскіČeská republikaČeštinaЧэшскіPolskaPolskiПольскіСрбиjаСрпскиСербскіLatvijaLatviešuЛатышскіLietuvaLietuviųЛітоўскіMoldovaMoldoveneascăМалдаўскіБеларусьБеларускiБеларускі
Закаўказзе
АҧсныАҧсышәалаАбхазскіԱրմենիաՀայերենАрмянскіAzərbaycanАzərbaycancaАзербайджанскіХуссар ИрыстонИронауАсецінскіსაქართველოქართულიГрузінскі
Бліжні Усход
Sputnik عربيArabicАрабскіTürkiyeTürkçeТурэцкіSputnik ایرانPersianФарсіSputnik افغانستانDariДары
Цэнтральная Азія
ҚазақстанҚазақ тіліКазахскіКыргызстанКыргызчаКіргізскіOʻzbekistonЎзбекчаУзбекскіТоҷикистонТоҷикӣТаджыкскі
Усходняя і Паўднёва-Усходняя Азія
Việt NamTiếng ViệtВ'етнамскі日本日本語Японскі俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Кітайскі俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Кітайскі
Паўднёвая Амерыка
BrasilPortuguêsПартугальскі