Радыё

Вялікдзень ва ўмовах каронавіруса: што прыгатаваць, каб "дабро не прападала"

© SputnikШэф-повар, эксперт беларускай і славянскай кухні Алена Мікульчык
Шэф-повар, эксперт беларускай і славянскай кухні Алена Мікульчык - Sputnik Беларусь
Савет ад святароў - не хадзіць у царкву асвячаць кулічы і фарбаваныя яйкі перад Вялікаднем, а таксама савет ад шэф-повара, эксперта беларускай і славянскай кухні Алены Мікульчык - што прыгатаваць у самаізаляцыі без прыходу гасцей, каб у вас не зніклі прадукты.
Пасха в условиях коронавируса: что приготовить, чтобы "добро не пропадало"

Святкаванне праваслаўнага Вялікадня ў гэтым годзе пройдзе 19 красавіка ў асаблівых "каронавірусных" умовах. Асвячэнне кулічоў і фарбаваных яйц побач з храмамі не адменена і, аднак мітрапаліт Павел выступіў у заклікам да вернікаў не ісці ў царкву, паколькі велікоднае асвячэнне прадуктаў - "гэта проста абрад, а ён другарадны", а жыццё і здароўе нашмат даражэй.

Вялікдзень і Вербніца: як праходзяць святы падчас пандэміі - Sputnik Беларусь
Фота
Вялікдзень і Вербніца: як праходзяць святы падчас пандэміі

Заклік святароў не адмяняе традыцыйнае прыгатаванне велікодных страў, але ў гэтым годзе да гатавання варта падысці практычна, адзначае суразмоўца Sputnik, шэф-повар, эксперт беларускай і славянскай кухні Алена Мікульчык. Так, напрыклад, першы дзень Вялікадня не абыходзіцца без кулічоў і фарбаваных яек, а ў другі дзень раней на стол было прынята падаваць асаблівую яечню, у складзе якой было шмат адварных яек і мясных прадуктаў.

"Адразу зразумела, што ў аснове гэтага рэцэпту ляжыць эканомнасць і руплівасць беларусаў, ну не выкідаць жа, таму што ў час велікоднага святкавання вялікая колькасць фарбаваных яек, гэта і знакамітая "гульня ў біткі", і паходы ў госці з яйкамі, іх шмат, і каб гэта дабро не прападала, прыдумалі арыгінальны рэцэпт, ён проста цудоўны ў сваёй прастаце", - кажа Мікульчык.

Шэф-повар распавядае, навошта ў рэцэпце патрэбен смажаны корань хрэна, як змяшаць у адной страве самыя разнастайныя мясныя прадукты - ад сырога мяса да вэнджаных каўбас, наколькі сумяшчальныя вараныя яйкі з сырымі і прычым тут тварог.

Хараство гэтай стравы ў тым, што яе можна абнаўляць, дадаючы туды новыя інгрэдыенты і атрымліваючы, па сутнасці, кожны раз арыгінальную страву, акрамя таго, атрыманая маса можа стаць начыннем для бліноў, дадае шэф-кухар. Таксама ў размовах - парады аб "правільных калорыях" на Вялікдзень і яшчэ адзін арыгінальны велікодны рэцэпт. Падрабязнасці ў аўдыёзапісы.

Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала
Міжнародны
InternationalEnglishАнглійскіMundoEspañolІспанскі
Еўропа
DeutschlandDeutschНямецкіFranceFrançaisФранцузскіΕλλάδαΕλληνικάГрэчаскіItaliaItalianoІтальянскіČeská republikaČeštinaЧэшскіPolskaPolskiПольскіСрбиjаСрпскиСербскіLatvijaLatviešuЛатышскіLietuvaLietuviųЛітоўскіMoldovaMoldoveneascăМалдаўскіБеларусьБеларускiБеларускі
Закаўказзе
ԱրմենիաՀայերենАрмянскіАҧсныАҧсышәалаАбхазскіХуссар ИрыстонИронауАсецінскіსაქართველოქართულიГрузінскіAzərbaycanАzərbaycancaАзербайджанскі
Бліжні Усход
Sputnik عربيArabicАрабскіTürkiyeTürkçeТурэцкіSputnik ایرانPersianФарсіSputnik افغانستانDariДары
Цэнтральная Азія
ҚазақстанҚазақ тіліКазахскіКыргызстанКыргызчаКіргізскіOʻzbekistonЎзбекчаУзбекскіТоҷикистонТоҷикӣТаджыкскі
Усходняя і Паўднёва-Усходняя Азія
Việt NamTiếng ViệtВ'етнамскі日本日本語Японскі俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Кітайскі俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Кітайскі
Паўднёвая Амерыка
BrasilPortuguêsПартугальскі