Замест марозіва: самыя смачныя беларускія халаднікі

© Sputnik Людмила ЯнковскаяХаладнік з кіслага малака
Халаднік з кіслага малака - Sputnik Беларусь
Каб астудзіць сябе, не абавязкова есці выключна салодкія прысмакі. Самыя цікавыя рэцэпты беларускага халадніка – у падборцы Sputnik.
Звыклы для сучасных гурманаў варыянт халадніка – суп ружовага колеру, асновай якога з’яўляюцца буракі. Беларускія кухары і кухаркі, як і іх калегі з іншых краін заўсёды любілі фантазіраваць, таму прыдумалі шмат варыяцый на тэму халоднага супа.
Sputnik заклікае шукаць новыя гарызонты беларускай кулінарыі і прапануе пакаштаваць хаця б адзін варыянт халадніка. А лепш усе тры.

Халаднік з агурочнага расолу

Каб прыгатаваць халаднік для аматараў "чаго-небудзь салёненькага" спатрэбіцца 1 л агурочнага расолу, 2-3 вараныя яйкі, 400 гр вады, 2 свежыя агуркі, пер’е цыбулі, жменя зялёнага кропу, некалькі кветак агурочнага пустацвету і 200 гр смятаны.
Агуркі = абавязковы інгрыдыенты любога халадніка
Прыгатаваць страву, якую асабліва ацэняць цяжарныя жанчыны і тыя, хто ўчора крыху перабраў з гарэлкай, вельмі лёгка. У агурочны расол трэба дадаць дробна пакрышаныя агуркі, цыбулю, кроп. Калі расол вельмі салёны, яго можна развесці вадой. Перад падачай ў талерку трэба пакрышыць варанае яйка, дадаць смятаны і упрыгожыць страву кветкамі агурочнага пустацвету.

Халаднік з кіслага малака

Не вельмі адрозніваецца па інгрыдыентах ад свайго агурочнага брата халаднік з кіслага малака. У ім крыху менш складнікаў – толькі кіслае малако, зялёная цыбуля, агурок, вараныя яйкі і кроп.
Асновай для халадніка можа стаць кіслае малако
Многія не разумеюць, як можна спалучаць свежую агародніну з малочнымі прадуктамі, але варта паверыць – гэта сапраўдная смаката. Хрумсткія агуркі і мяккі малочны смак не пакінуць абыякавым нікога.  

Халаднік са шчаўя

Халаднік са шчаўя мала чым, акрамя смаку, адрозніваецца ад звыклага халадніка з буракоў. Набор інгрыдыентаў стандартны: свежы агурок, цыбуля, кроп і вараныя яйкі. Аснова замест буракоў – шчаўе. Чым маладзейшым будзе шчаўе, тым смачнейшым – халаднік.
Шчаўе - таксама выдатны варыянт для халадніка
Страва мае прыемны кіславаты смак, які можна падкрэсліць смятанай. Хто баіцца празмернай кіслаты, ад малочных прадуктаў у гэтым халадніку можа адмовіцца.
Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала
Міжнародны
InternationalEnglishАнглійскіMundoEspañolІспанскі
Еўропа
DeutschlandDeutschНямецкіFranceFrançaisФранцузскіΕλλάδαΕλληνικάГрэчаскіItaliaItalianoІтальянскіČeská republikaČeštinaЧэшскіPolskaPolskiПольскіСрбиjаСрпскиСербскіLatvijaLatviešuЛатышскіLietuvaLietuviųЛітоўскіMoldovaMoldoveneascăМалдаўскіБеларусьБеларускiБеларускі
Закаўказзе
АҧсныАҧсышәалаАбхазскіԱրմենիաՀայերենАрмянскіAzərbaycanАzərbaycancaАзербайджанскіХуссар ИрыстонИронауАсецінскіსაქართველოქართულიГрузінскі
Бліжні Усход
Sputnik عربيArabicАрабскіTürkiyeTürkçeТурэцкіSputnik ایرانPersianФарсіSputnik افغانستانDariДары
Цэнтральная Азія
ҚазақстанҚазақ тіліКазахскіКыргызстанКыргызчаКіргізскіOʻzbekistonЎзбекчаУзбекскіТоҷикистонТоҷикӣТаджыкскі
Усходняя і Паўднёва-Усходняя Азія
Việt NamTiếng ViệtВ'етнамскі日本日本語Японскі俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Кітайскі俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Кітайскі
Паўднёвая Амерыка
BrasilPortuguêsПартугальскі