Большасць кававых напояў, якія прапануюць у рэстаранах і бістро, прыгатаваныя на базе эспрэса. Яго робяць з дапамогай кававарак і кавамашін - гарачую ваду пад ціскам прапускаюць праз спрасаваныя ў таблетку абсмаленыя молатыя зярняты. На выхадзе атрымліваецца моцная, насычаная і духмяная кава.
А далей пачынаецца самае цікавае. Напрыклад, даданне вады ператварае эспрэса ў амерыкана, успененага малака - у макіята, капучына або латэ, узбітых вяршкоў - у кан пану, марожанага - у глясэ або афагата. І гэта толькі пачатак, бо барыста або, прасцей кажучы, кававар можа эксперыментаваць і дадаваць у каву новыя інгрыдыенты, якія яшчэ не сталі класікай.