Інфаграфіка

Латэ, глясэ ці мока: што ўнутры модных кававых напояў

Што зашыфравана ў кававым меню рэстаранаў і бістро, разбіраемся з дапамогай інфаграфікі Sputnik.

Большасць кававых напояў, якія прапануюць у рэстаранах і бістро, прыгатаваныя на базе эспрэса. Яго робяць з дапамогай кававарак і кавамашін - гарачую ваду пад ціскам прапускаюць праз спрасаваныя ў таблетку абсмаленыя молатыя зярняты. На выхадзе атрымліваецца моцная, насычаная і духмяная кава.

А далей пачынаецца самае цікавае. Напрыклад, даданне вады ператварае эспрэса ў амерыкана, успененага малака - у макіята, капучына або латэ, узбітых вяршкоў - у кан пану, марожанага - у глясэ або афагата. І гэта толькі пачатак, бо барыста або, прасцей кажучы, кававар можа эксперыментаваць і дадаваць у каву новыя інгрыдыенты, якія яшчэ не сталі класікай.

Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала
Міжнародны
InternationalEnglishАнглійскіMundoEspañolІспанскі
Еўропа
DeutschlandDeutschНямецкіFranceFrançaisФранцузскіΕλλάδαΕλληνικάГрэчаскіItaliaItalianoІтальянскіČeská republikaČeštinaЧэшскіPolskaPolskiПольскіСрбиjаСрпскиСербскіLatvijaLatviešuЛатышскіLietuvaLietuviųЛітоўскіMoldovaMoldoveneascăМалдаўскіБеларусьБеларускiБеларускі
Закаўказзе
ԱրմենիաՀայերենАрмянскіАҧсныАҧсышәалаАбхазскіХуссар ИрыстонИронауАсецінскіსაქართველოქართულიГрузінскіAzərbaycanАzərbaycancaАзербайджанскі
Бліжні Усход
Sputnik عربيArabicАрабскіTürkiyeTürkçeТурэцкіSputnik ایرانPersianФарсіSputnik افغانستانDariДары
Цэнтральная Азія
ҚазақстанҚазақ тіліКазахскіКыргызстанКыргызчаКіргізскіOʻzbekistonЎзбекчаУзбекскіТоҷикистонТоҷикӣТаджыкскі
Усходняя і Паўднёва-Усходняя Азія
Việt NamTiếng ViệtВ'етнамскі日本日本語Японскі俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Кітайскі俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Кітайскі
Паўднёвая Амерыка
BrasilPortuguêsПартугальскі