Урачы назвалі ягаду, якая дапамагае аднавіцца пасля каронавіруса

© Pixabay / CouleurКавун
Кавун - Sputnik Беларусь, 1920, 04.08.2021
Падпісацца
Але галоўная парада ў любой рэабілітацыі - мера. Празмерна захапляцца хай і карыснымі ягадамі, і гароднінай не варта, могуць быць праблемы са страўнікам.
МІНСК, 4 жні – Sputnik. Людзям, якія перахварэлі на каронавірус, рэкамендавана ўжываць кавуны, адзначаюць урачы-тэрапеўты падчас апытання РІА Навіны.
Прычына ў выбары менавіта гэтай ягады - вялікая колькасць антыаксідантаў, у тым ліку і вітаміна С.
Аднак галоўная ўмова спецыялістаў - не аб'ядацца, усё ж добра ў меру.
На думку ўрачоў, станоўчыя ўласцівасці кавуна складаюцца і ў тым, што гэтая ягада паляпшае настрой, а галоўнае - умацоўвае сардэчна-сасудзістую сістэму.
Рэкамендацыі па сутачнай норме кавуна - не больш за паўкіло.
Але ёсць важны савет ад медыкаў: ягаду нельга спалучаць з малочнымі і кісламалочнымі прадуктамі, інакш можна атруціцца, асабліва ў летнюю спякоту.
Яшчэ кавуны не рэкамендуюць есці з салёнай і тлустай ежай. Таму што ў такім выпадку ў арганізме будзе застойвацца вадкасць, што не ёсць добра для аднаўлення пасля складанай хваробы.
Чытайце таксама:
Краіны Еўрасаюза змянілі правілы ўезду для турыстаў
"Шаманскае біццё ў бубен": Мяснікоў назваў галоўныя памылкі ў барацьбе з COVID-19
Чацвёртая хваля каронавіруса непазбежна: чаго чакаць ад новага COVID-19
Стужка навiн
0