Аматарам сыра прысвячаецца: у Беларусі пачнуць выпускаць камамбер

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Перайсці ў фотабанкСыр камамбер
Сыр камамбер - Sputnik Беларусь, 1920, 14.01.2022
Падпісацца на
З-за прадэмбарга імпартныя сыры ў бліжэйшы час не трапяць на прылаўкі беларускіх магазінаў.
МІНСК, 14 сту - Sputnik. У Беларусі з наступнага года пачнуць вырабляць сыр камамбер. Пра гэта расказала намеснік старшыні камітэта эканомікі Мінаблвыканкама Алена Васілеўская, яе словы прыводзіць БелТА.
Вытворчасцю зоймецца ААТ "Маладзечанскі малочны завод" у Вілейскім раёне.
"Імпартныя аналагічныя прадукты характарызуюцца высокім коштам у нашых магазінах, таму сыр стане запатрабаваным як у Беларусі, так і ў Расіі, дзе рынак таксама не насычаны такімі прадуктамі", - адзначыла Васілеўская.
Першая партыя камамбера з'явіцца на паліцах беларускіх магазінаў у першым квартале 2023 года. Паводле слоў Васілеўскай, аб'ёмы вытворчасці гэтага віду сыру з цвіллю складуць да 3 т за суткі.
На рэалізацыю праекта выдаткуюць больш за 12 млн. беларускіх рублёў (звыш 4,6 млн. долараў). На "Маладзечанскім малочным заводзе" з'явяцца дадатковыя 15 працоўных месцаў.
Камамбер - гатунак мяккага тлустага сыра, які рыхтуюць з каровінага малака. Звонку прадукт пакрыты белай цвіллю.
Мужчына купляе прадукты ў гіпермаркеце  - Sputnik Беларусь, 1920, 14.01.2022
Зялёнае святло расійскаму імпарту: што будзе на прылаўках з-за харчэмбарга
Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала