Беларускі "Спартак" хоча замяніць расіянам швейцарскі шакалад

© Sputnik / Татьяна ФедоренкоШакаладныя цукеркі кандытарскай фабрыкі "Спартак"
Шакаладныя цукеркі кандытарскай фабрыкі Спартак - Sputnik Беларусь, 1920, 20.04.2023
Падпісацца
Эксклюзіў
Знакамітая гомельская фабрыка запусціла новую лінію, здольную выпускаць 1,5 тысячы кілаграм плітачнага шакаладу ў гадзіну.
Новую лінію па вытворчасці плітачнага шакаладу запусцілі на гомельскай кандытарскай фабрыцы "Спартак". Яе магутнасць – 1 500 кілаграм у гадзіну, дзякуючы чаму ў год можна выпусціць да пяці тысяч тон шакаладнай прадукцыі.
© Sputnik / Татьяна ФедоренкоНовая лінія па выпуску плітачнага шакаладу на фабрыцы "Спартак"
Новая линия по выпуску плиточного шоколада на фабрике Спартак - Sputnik Беларусь, 1920, 20.04.2023
Новая лінія па выпуску плітачнага шакаладу на фабрыцы "Спартак"
На запуску новай лініі прысутнічаў намеснік прэм’ер-міністра Леанід Заяц. Высока ацаніўшы работу прадпрыемства, ён падкрэсліў, што новае абсталяванне не толькі дасць магчымасць нарасціць аб’ёмы, але і наладзіць выпуск імпартазамяшчальнай прадукцыі, з якой можна выйсці на рынкі іншых краін, у тым ліку і Кітая.

"Тое, што мы прывозілі з Еўропы і іншых тэрыторый, у поўным аб’ёме будзем замяшчаць сваім прадуктам. Больш за тое, гэтая лінія павялічыць у цэлым аб'ёмы на 20%", - сказаў віцэ-прэм’ер.

Ён таксама адзначыў, што вытворчасць на новай лініі аўтаматызавана – цяжкая ручная праца выключана. А новыя тэхналогіі дазваляюць эканоміць на матэрыялах ужо на пачатковым этапе вытворчасці, што ў цэлым добра адбіваецца на эканамічнай дзейнасці фабрыкі.
© Sputnik / Татьяна ФедоренкоНамеснік прэм'ер-міністра Беларусі Леанід Заяц
Заместитель премьер-министра Беларуси Леонид Заяц - Sputnik Беларусь, 1920, 20.04.2023
Намеснік прэм'ер-міністра Беларусі Леанід Заяц
"Танчэй плітка, да 5 міліметраў, вырашылі зэканоміць на спажыўцу?" - задаў, жартуючы, пытанне намеснік прэм’ера, звяртаючыся да кіраўніцтва фабрыкі.
Яго паспяшаліся супакоіць: "Аб’ём той жа: сто грамаў, проста ў такім выглядзе начынка смачнейшая і смак адчуваецца па-іншаму, можна адчуць тэкстуру шакаладу".
Гендырэктар кандытарскай фабрыкі "Спартак" Таццяна Лісіцына расказала, што за мінулы год было выпушчана больш за 25 тысяч тон шакаладнай прадукцыі, сёлета паказчыкі плануюць павялічыць да 28 тысяч тон.
© Sputnik / Татьяна ФедоренкоГенеральны дырэктар кандытарскай фабрыкі "Спартак" Таццяна Лісіцына
Генеральный директор кондитерской фабрики Спартак Татьяна Лисицина - Sputnik Беларусь, 1920, 20.04.2023
Генеральны дырэктар кандытарскай фабрыкі "Спартак" Таццяна Лісіцына
"Ужо за першы квартал у нас назіраецца станоўчая тэндэнцыя – вырасла прадукцыйнасць да 130%. На 1 500 тон выпушчана больш прадукцыі. Таксама з увядзеннем новай лініі на фабрыцы створана 13 новых працоўных месцаў", - дадала яна.
Сёння "Спартак" экспартуе сваю прадукцыю ў 19 краін, толькі за мінулы год за мяжу было адгружана сем тысяч тон шакаладных вырабаў.
© Sputnik / Татьяна ФедоренкоЗ канвеера сыходзіць новая прадукцыя "Спартака" – горкі шакалад з апельсінам
Производство шоколада на кондитерской фабрике Спартак - Sputnik Беларусь, 1920, 20.04.2023
З канвеера сыходзіць новая прадукцыя "Спартака" – горкі шакалад з апельсінам
У планах прадпрыемства – прапанаваць партнёрам альтэрнатыву швейцарскаму брэнду Lindt, які заявіў аб сыходзе з беларускага і расійскага рынку.
"Гэты прадукт мы можам выпускаць зараз у сябе на лініі з разнастайнымі начынкамі – ад цукатаў да драблёнага арэха", - запэўніла Лісіцына.
>>> Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"
Таксама на Sputnik:
Салодкае прываротнае зелле: як прыгатаваць беларускі шакалад
У Беларусі ствараюць унікальныя шакаладныя карціны ручной працы – відэа
Шакалад можа знікнуць да 2050 года або стаць нясмачным
Стужка навiн
0