Перад Новым годам ёлкі на кірмашах ужо не зялёныя, а "залатыя"

© SputnikПродаж ёлак на кірамшы
Продаж ёлак на кірамшы - Sputnik Беларусь, 1920, 30.12.2023
Падпісацца
Ёлачныя кірмашы ў Мінску адкрыліся 22 снежня, і за гэты час на сталічных пляцоўках былі прададзены тысячы лясных прыгажунь. А бліжэй да Новага года некаторыя прадаўцы не саромеюцца паднімаць цэны на адзін з самых запатрабаваных у гэтыя дні тавар.
Ёлка еўрапейская, канадская, блакітная, фермерская, хвоя звычайная, піхта дацкая – выбраць упрыгожванне для свята можна на любы кашалёк і густ. Усё залежыць ад памеру, які ў дадзеным выпадку мае асабліва эканамічнае значэнне. Колькі каштуе галоўны навагодні атрыбут за пяць дзён да Новага года, даведаўся Sputnik.

Цэны "паколваюцца"

На вуліцы Прытыцкага каля ГЦ "Скала" прадаюць дрэвы з прыватнага гадавальніка. Ёсць ёлкі і сосны зрэзаныя, ёсць у кадках, ёсць проста лапкі. Прадавец запэўнівае, што запас зрабілі дастатковы – да 31 снежня пухнатых прыгажунь павінна хапіць. Але гэта пры ўмове, калі попыт не перавысіць прапанову, як часта бывае ў такіх людных месцах за дзень да часу "Н".
"У мінулыя выхадныя было вельмі ажыўлена – па 40-50 ёлак прадавалі за дзень. Бяруць абсалютна ўсё – і за 30, і за 200 рублёў. Часта робім зніжкі. Продаж нядрэнны", - дзеліцца прадавец.
Цэны стартуюць ад 25 рублёў (за самую звычайную елку вышынёй 1,5 метра) і даходзяць да 250 – столькі каштуе вытанчаная блакітная. Такая цана тлумачыцца зусім не тым, што яе можна выкарыстоўваць аж да Першамая, а ўніверсальнасцю дрэва. Тэрмін "службы" дадзенай ёлкі ў памяшканні пры пакаёвай тэмпературы, як і ў іншых ёлак, складае два-тры тыдні, пасля чаго стройную і пухнатую прыгажуню трэба пасадзіць у грунт.
У цэлым жа набыць дагледжаную ялінку сярэдняй даўжыні на гэтай пляцоўцы можна за 70–80 рублёў. Прыкладна столькі ж каштуюць навагоднія дрэвы на базары каля станцыі метро "Пушкінская". Не сказаць, што дорага – але і нятанна.
"Самыя танныя – крыху больш за метр – 32-33 рублі. Але іх цяпер у наяўнасці няма, гэта хадавы тавар. Яны сыходзяць у першую чаргу", - прызнаецца прадавец пункту на "Пушкінскай".

Дарагія, але вельмі прыгожыя

Яшчэ адна сталічная пляцоўка размясцілася паблізу гандлёвага цэнтра "Рыга" на вуліцы Сурганава. За фермерскую зрэзаную ёлку (вельмі добрай якасці) тут просяць 120 рублёў. За невялікую ялінку ў кадцы – 65, за двухметровую – 110. Пухнатую дацкую піхту гатовы аддаць за 350 – гэта са зніжкай у 50 рублёў.
© SputnikПродаж ёлак на кірамшы
Продажа елок на елочном базаре - Sputnik Беларусь, 1920, 29.12.2023
На Камароўцы, дзе гандлюе фермерская гаспадарка з Ліды, прапануюць навагоднія ёлкі некалькіх катэгорый – першага класа, прэміум і VIP (вельмі пышныя і дагледжаныя). Цэны тут стартуюць ад 30 рублёў за метровыя ёлкі не самай лепшай якасці. Далей ідуць паўтараметровыя за 50-80 рублёў. Ёлка вышынёй 1,6-2 метры можна купіць за 80 (1-ы клас), 120 (прэміум) і 300 рублёў (VIP).
Калі хочацца вышэй, трэба заплаціць больш: першакласныя ёлкі да 2,4 метра каштуюць 120 рублёў, прэміяльныя – 180, а VIP – 400.
© SputnikПродаж ёлак на кірамшы
Продажа елок на елочном базаре - Sputnik Беларусь, 1920, 29.12.2023
Самыя дарагія – гэта, вядома, самыя высокія. Трохметровае пышнае жывое дрэва, якое пахне лесам, абыдзецца ў 220 рублёў (за 1-ы клас), 300 рублёў (прэміум) і 600 рублёў (VIP).

Бюджэтны варыянт

Безумоўна, у Мінску ёсць варыянты і таннейшыя. Рэспубліканскі лясны селекцыйна-насенняводчы цэнтр, чый ёлачны базар працуе каля станцыі метро "Каменная горка", прыемна здзіўляе цэнамі. За навагоднюю ёлку і сасну вышынёй да метра тут просяць 20 рублёў. Двухметровая ёлка каштуе 28, трохметровая – 35. У прэйскуранце пазначаны цэны нават на чатырохметровыя (55 рублёў за штуку).
Ёлачныя кірмашы будуць працаваць у Мінску непасрэдна да 31 снежня. У апошні дзень перад Новым годам купіць ёлку можна будзе практычна дарма, упэўніваюць прадаўцы.
>>> Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"
Карп смажаны - Sputnik Беларусь, 1920, 28.12.2023
Кулінарная машына часу, або Святкуем Новы год смачна
Стужка навiн
0