Салаты з дайконам і салерай з’явяцца ў школах Мінска

© Getty Images / REDAСалера
Салера - Sputnik Беларусь, 1920, 26.08.2025
Падпісацца
Ужо падрыхтавалі двухтыднёвыя рацыёны для сталічных школьнікаў, яны атрымалі гігіенічную ацэнку і ўключаюць больш за 130 страў.
МІНСК, 26 жні – Sputnik. Тры салаты, у якія ўваходзяць дайкон і салера, з’явяцца ў школьных сталовых Мінска, заявіла падчас прэс-канферэнцыі дырэктар Дзяржаўнага прадпрыемства "Камбінат школьнага харчавання Мінска" Людміла Крупская, перадае Sputnik.
Тэхналагічная служба камбіната распрацавала прыкладныя двухтыднёвыя рацыёны на восеньскі перыяд. Яны атрымалі гігіенічную ацэнку ў Мінскім гарадскім цэнтры гігіены і эпідэміялогіі на адпаведнасць санітарна-эпідэміялагічным нормам. У аснову прыкладных двухтыднёвых рацыёнаў уключаны 137 страў.
"Неабходна адзначыць, што ў меню восеньскага перыяду ўключаны тры салаты з прадуктаў, якія раней не выкарыстоўваліся ў харчаванні школьнікаў, такіх як дайкон і салера", - сказала Крупская.
Салаты называюцца "Трыа", "Дайкон" і "Школьная мазаіка".
Дырэктар звярнула ўвагу на тое, што густы школьнікаў пастаянна вывучаюць у камбінаце, праводзяцца мерапрыемствы па рэалізацыі здаровага харчавання з арганізацыяй дэгустацый прадукцыі для школьнага харчавання. У рамках дэгустацый навучэнцы выказваюць сваё меркаванне аб смакавых характарыстыках стравы.
"Пасля правядзення дэгустацый у восеньскае меню ўключаны новы прадукт – рыет з марской капусты з агароднінай. Прадукт уяўляе з сябе шаткаваную, вараную марскую капусту з дабаўленнем алею, солі, цукру, спецый і агародніны", - падкрэсліла Крупская.
Яна дадала, што гэта натуральны і гатовы да ўжывання прадукт, багаты на ёд, вітаміны групы А, Д, Е, клятчатку і мінералы.
Хочаце яшчэ больш актуальных і цікавых навін – падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь, чытайце нас у Дзэн, а таксама сачыце за намі ў сацсетках "Одноклассники" і "ВКонтакте"
Вучні ў сталовай - Sputnik Беларусь, 1920, 16.08.2023
Дыетычную каўбасу распрацавалі для школьнікаў у Беларусі
Стужка навiн
0