10:09 20 кастрычніка 2018
«Радыё Sputnik»
  • USD2.11
  • EUR2.42
  • 100 RUB3.21
Кава-гід
© Инфографика

Што зашыфравана ў кававым меню рэстаранаў і бістро, разбіраемся з дапамогай інфаграфікі Sputnik.

Большасць кававых напояў, якія прапануюць у рэстаранах і бістро, прыгатаваныя на базе эспрэса. Яго робяць з дапамогай кававарак і кавамашін — гарачую ваду пад ціскам прапускаюць праз спрасаваныя ў таблетку абсмаленыя молатыя зярняты. На выхадзе атрымліваецца моцная, насычаная і духмяная кава.

А далей пачынаецца самае цікавае. Напрыклад, даданне вады ператварае эспрэса ў амерыкана, успененага малака — у макіята, капучына або латэ, узбітых вяршкоў — у кон пану, марожанага — у глясэ або афагата. І гэта толькі пачатак, бо барыста або, прасцей кажучы, кававар можа эксперыментаваць і дадаваць у каву новыя інгрыдыенты, якія яшчэ не сталі класікай.

Тэги:
Кафэ, Рэстараны, Прадукты харчавання
Правілы карыстанняКаментары

Яшчэ інфаграфіка

  • Якія прадметы вывучаюць у школах Беларусі
    Последнее обновление: 17:58 27.09.2018
    17:58 27.09.2018

    Якія прадметы вывучаюць у школах Беларусі

    Асноўныя прадметы, якія вывучаюць у розных класах устаноў агульнай сярэдняй адукацыі Беларусі.

    31
  • Дзень горада Мінска 2018 – інфографіка на sputnik.by
    Последнее обновление: 21:36 07.09.2018
    21:36 07.09.2018

    Дзень горада Мінска 2018

    Асноўныя месцы святкавання Дня горада Мінска 8-9 верасня 2018 года.

    37
  • Вываз культурных каштоўнасцяў з Беларусі – інфаграфіка на sputnik.by
    Последнее обновление: 14:24 08.08.2018
    14:24 08.08.2018

    Вываз культурных каштоўнасцяў з Беларусі

    Якія прадметы лічацца культурнымі каштоўнасцямі і для вывазу якіх з іх за межы Беларусі неабходны дазвол.

    48
  • Беларускі аграэкатурызм у лічбах – інфографіка на bel.sputnik.by
    Последнее обновление: 09:55 20.07.2018
    09:55 20.07.2018

    Беларускі аграэкатурызм у лічбах

    Дадзеныя статыстыкі аграэкатурызму ў Беларусі паказваюць пастаянны рост паказчыкаў галіны, і асноўнай прычынай гэтага з'яўляецца ўнутраны турызм.

    30

Галоўныя тэмы