05:44 23 чэрвеня 2018
«Радыё Sputnik»
  • USD2.00
  • EUR2.33
  • 100 RUB3.16
Кава-гід
© Инфографика

Што зашыфравана ў кававым меню рэстаранаў і бістро, разбіраемся з дапамогай інфаграфікі Sputnik.

Большасць кававых напояў, якія прапануюць у рэстаранах і бістро, прыгатаваныя на базе эспрэса. Яго робяць з дапамогай кававарак і кавамашін — гарачую ваду пад ціскам прапускаюць праз спрасаваныя ў таблетку абсмаленыя молатыя зярняты. На выхадзе атрымліваецца моцная, насычаная і духмяная кава.

А далей пачынаецца самае цікавае. Напрыклад, даданне вады ператварае эспрэса ў амерыкана, успененага малака — у макіята, капучына або латэ, узбітых вяршкоў — у кон пану, марожанага — у глясэ або афагата. І гэта толькі пачатак, бо барыста або, прасцей кажучы, кававар можа эксперыментаваць і дадаваць у каву новыя інгрыдыенты, якія яшчэ не сталі класікай.

Тэги:
Кафэ, Рэстараны, Прадукты харчавання
Правілы карыстанняКаментары

Яшчэ інфаграфіка

Галоўныя тэмы