14:48 04 снежня 2020
«Радыё Sputnik»
  • USD2.57
  • EUR3.12
  • 100 RUB3.46
Прырода
Атрымаць кароткую спасылку
7120

Бярозавы сок – адзін з самых любімых беларускіх напояў. Карысны і смачны, яго нарыхтоўваюць вясной, каб потым ужываць цэлы год.

Нарыхтоўка бярозавага соку – асаблівая традыцыя, якая існуе на Беларусі здаўна. Кожную вясну людзі збіраюць напой з унікальнымі якасцямі, каб ласавацца ім цэлы год.

Нарыхтоўка бярозавага сока
© Sputnik Альфрэд Мікус
Нарыхтоўка бярозавага сока

Бярозавік нашы продкі пілы свежым, а частку хвалі ў склеп, дадаючы туды сухія хлебныя скарыначкі. Праз некалькі дзён бярозыва квас можна было ўжываць. Асабліва смачным гэты напой быў у спёку, пасля стараннай працы ў гародзе ці на полі.

Як збіраюць бярозавы сок ў Вілейскім раёне Мінскай вобласці паназіраў карэспандэнт Sputnik Альфрэд Мікус.

Чытайце таксама:

Тэги:
Вілейскі раён, Бярозавы сок, Беларусь

Галоўныя тэмы