04:54 24 кастрычніка 2017
«Радыё Sputnik»
Вытворчасць піва, архіўнае фота
© Фото: ОАО "Брестское пиво"

Меркаванне доктара: піва дапамагае пры астэахандрозе і абнаўляе клеткі

Радыё
Атрымаць кароткую спасылку
1520

У спрэчцы навукоўцаў пра шкоду або карыснасць піва з'яўляюцца новыя аргументы: некаторыя інгрэдыенты пеннага напою могуць абараніць арганізм ад хваробы Альцгеймера, тармозяць размнажэнне бактэрый і нават спрыяюць барацьбе з ракавымі клеткамі.

У розных краінах сёння налічваецца, у агульнай складанасці, больш за тысячу розных гатункаў піва. Па статыстыцы, гэты пенны напой займае трэцяе месца па аб'ёмах ужывання ў свеце пасля вады і гарбаты.

Асацыіраваны прафесар дэпартамента харчавання і ўзроставай медыцыны Тбіліскага дзяржаўнага медыцынскага ўніверсітэта Бэла Курашвілі распавяла радыё Sputnik Грузія аб карысных і шкодных уласцівасцях аднаго з самых папулярных і старажытных напояў у свеце.

"Піва змяшчае магній, кальцый, медзь, цынк, жалеза. У піве ёсць вітаміны групы B. Літр піва ўдзень — гэта 40-60% ад сутачнай патрэбнасці арганізма ў вітаміне B і 80% аскарбінавай кіслаты", — сказала Курашвілі.

Паводле слоў спецыяліста, піва можна ўжываць пры дыягназе астэапароз, а таксама пры астэахандрозе. Акрамя таго, у піве ёсць фенольныя злучэнні, якія аказваюць як прафілактычнае, так і лячэбнае ўздзеянне на арганізм.

"Дзякуючы піву клеткі крывяносных сасудаў абнаўляюцца хутчэй. Піва аказвае заспакаяльнае і болесуцішальнае дзеянне, дапамагае мозгу нармальна працаваць дзякуючы вітамінам В1 і В2. Акрамя таго, піва пазбаўляе ад камянёў у нырках, умацоўвае косці", — распавяла Курашвілі.

І нарэшце, у піве ўтрымоўваецца меншая колькасць калорый, чым у абястлушчаным малацэ або апельсінавым соку, адзначыла субяседніца.

Каментар асацыяванага прафесара дэпартамента харчавання і ўзроставай медыцыны Тбіліскага дзяржаўнага медыцынскага ўніверсітэта Бэлы Курашвілі слухайце на радыё Sputnik Беларусь.

Тэги:
остеопороз, остеохондроз, болезнь Альцгеймера, здоровье, пиво, Грузія
Правілы карыстанняКаментары

Галоўныя тэмы