Першую партыю каўбасы з бабра выпусцілі ў Беларусі

© Photo : Сергей Балай / БелаПАНМінлесгас прадставіў каўбасу з мяса бабра на выставе "Паляўніцтва і рыбалоўства"
Мінлесгас прадставіў каўбасу з мяса бабра на выставе Паляўніцтва і рыбалоўства - Sputnik Беларусь
Доўгачаканы дэлікатэс змяшчае ўсяго 30% мяса грызуна, астатнія 70% – мяса аленя і дзікай качкі.

МІНСК, 29 кра — Sputnik. Каўбаса з бабра ўжо восенню можа з'явіцца ў крамах і будзе каштаваць каля 30 рублёў за кілаграм, паведаміў Sputnik начальнік аддзела паляўнічай гаспадаркі Міністэрства лясной гаспадаркі Беларусі Сяргей Шастакоў.

У студзені Міністэрства лясной гаспадаркі Беларусі выступіла з прапановай запусціць вытворчасць каўбас і тушонкі з бабра. Растлумачылі такую прапанову тым, што мяса грызуна карысна. Акрамя таго, гэтых звяроў у рэспубліцы развялося нямала: за 2015 год карыстальнікамі паляўнічых угоддзяў было здабыта 8 919 асобін бабра. Пасля гэтага прыняты ТУ, якія дазваляюць пускаць мяса на перапрацоўку.

Начальнік аддзела паляўнічай гаспадаркі Міністэрства лясной гаспадаркі Беларусі Сяргей Шастакоў - Sputnik Беларусь
Радыё
Эксперт: мяса бабра можа стаць рэдкім дэлікатэсам

Першую партыю мяснога далікатэсу прэзентавалі на штогадовай выставе "Паляванне і рыбалоўства", якая праходзіць у Мінску з 27 па 30 красавіка.

Са слоў Шастакова, у каўбасе прысутнічае толькі 30% мяса бабра. Астатнія 70% — мяса аленя і дзікай качкі. Выклікана такое рашэнне тым, што з-за вялікай колькасці жалеза ў мяса бабра спецыфічны смак. Акрамя таго, мяса па структуры вадзяністае, таму варта яго змешваць з нечым яшчэ. Распрацоўвалі рэцэпт і выраблялі каўбасу на адным з беларускіх прадпрыемстваў. У прадукт таксама для смаку дадалі прыправы і каньяк.

Суразмоўца нагадаў, што цяпер паляваць на бабра нельга. Сезон здабычы жывёлы пачынаецца з 1 верасня. Пры ўдалых абставінах з гэтага часу ў Беларусі могуць запусціць вытворчасць каўбасы з бабраціны. Але прадавацца гэты прадукт будзе толькі ў абмежаванай колькасці. Шастакоў агучыў прыкладны кошт кілаграма далікатэсу — 30 рублёў.

Бабёр - Sputnik Беларусь
Мяса бабра ў хуткім часе з’явіцца ў беларускіх крамах

Аднак у некаторых паляўнічых гаспадарках да такой задумцы ставяцца скептычна. Там адзначаюць, што рэалізаваць такі праект у прамысловых маштабах нерэальна.

"Мы размаўлялі з супрацоўнікамі Бабруйскага мясакамбіната, якія распавялі, што для вытворчасці каўбасы трэба штодня выкарыстоўваць да 10 тон мяса. Інакш вытворчасць не запусціць. Дзе ўзяць столькі баброў, калі адзін важыць да 30 кілаграмаў? Сезон палявання на грызуна доўжыцца з 1 верасня па 31 сакавіка. Як быць у астатні час? Ды і ці будзе каўбаса карыстацца стабільным попытам? Бо нашы паляўнічыя, напрыклад, бабровае мяса не любяць", — адзначае галоўны ляснічы Бабруйскага лясгаса Вадзім Станько.

Спецыяліст прапанаваў выкарыстоўваць мяса бабра інакш. У кожным лясгасе ёсць базы адпачынку. Можна было б прапаноўваць адпачывальнікам паляваць на бабра. А здабытага звера рыхтавалі б кухары ўстаноў.

Стужка навiн
0
Спачатку новыяСпачатку старыя
loader
У эфіры
Заголовок открываемого материала
Міжнародны
InternationalEnglishАнглійскіMundoEspañolІспанскі
Еўропа
DeutschlandDeutschНямецкіFranceFrançaisФранцузскіΕλλάδαΕλληνικάГрэчаскіItaliaItalianoІтальянскіČeská republikaČeštinaЧэшскіPolskaPolskiПольскіСрбиjаСрпскиСербскіLatvijaLatviešuЛатышскіLietuvaLietuviųЛітоўскіMoldovaMoldoveneascăМалдаўскіБеларусьБеларускiБеларускі
Закаўказзе
АҧсныАҧсышәалаАбхазскіԱրմենիաՀայերենАрмянскіAzərbaycanАzərbaycancaАзербайджанскіХуссар ИрыстонИронауАсецінскіსაქართველოქართულიГрузінскі
Бліжні Усход
Sputnik عربيArabicАрабскіTürkiyeTürkçeТурэцкіSputnik ایرانPersianФарсіSputnik افغانستانDariДары
Цэнтральная Азія
ҚазақстанҚазақ тіліКазахскіКыргызстанКыргызчаКіргізскіOʻzbekistonЎзбекчаУзбекскіТоҷикистонТоҷикӣТаджыкскі
Усходняя і Паўднёва-Усходняя Азія
Việt NamTiếng ViệtВ'етнамскі日本日本語Японскі俄罗斯卫星通讯社中文(简体)Кітайскі俄罗斯卫星通讯社中文(繁体)Кітайскі
Паўднёвая Амерыка
BrasilPortuguêsПартугальскі