https://bel.sputnik.by/20220428/u-belarus-pachnuts-vyrablyats-kabasu-dlya-vegana-1062340170.html
У Беларусі пачнуць вырабляць каўбасу для веганаў
У Беларусі пачнуць вырабляць каўбасу для веганаў
Sputnik Беларусь
Беларускія вучоныя распрацавалі цэлую лінейку прынцыпова новых мяса-малочных прадуктаў. 28.04.2022, Sputnik Беларусь
2022-04-28T11:43+0300
2022-04-28T11:43+0300
2022-04-28T11:43+0300
мультымедыйны прэс-цэнтр sputnik беларусь
веганства
прадукты харчавання
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/104037/89/1040378986_0:269:3161:2047_1920x0_80_0_0_550cd717f2dfd5679e1def62b5f43bf1.jpg
МІНСК, 28 кра - Sputnik. Мяса-малочная прадукцыя стала сапраўдным брэндам Беларусі. Пашырыць экспарт у рэспубліцы разлічваюць за кошт новай прадукцыі, расказаў дырэктар "Інстытута мяса-малочнай прамысловасці" НПЦ НАН Беларусі па харчаванні Гардзей Гусакоў у мультымедыйным прэс-цэнтры Sputnik Беларусь.Апроч Расіі адным з найбольш перспектыўных рынкаў экспарту прадукцыі з'яўляюцца краіны Азіі. І Беларусь гатова пастаўляць партнёрам прадукцыю з улікам гастранамічных пераваг нацыянальнай кухні.Ён асабліва падкрэсліў, што ва ўмовах санкцый у рэспубліцы разгорнута маштабная праграма па імпартазамяшчэнні. Навукоўцы ўжо распрацавалі тэхналогіі вытворчасці так званых элітных сыроў. Напрыклад, сыр камамбер вырабляюць у Маладзечна."Беларусь не адстае ад сегментаў сусветных. Вучоныя працуюць, каб задаволіць попыт розных катэгорый насельніцтва. Напрыклад, ёсць сучасная плынь - вегетарыянства або веганства. Мы распрацавалі каўбасу веганскую. Вядзём перагаворы аб пастаноўцы яе на прамысловую вытворчасць", - адзначыў Гусакоў.Дырэктар інстытута выказаў меркаванне, што беларусам прыйдзецца даспадобы і яшчэ адна навінка, якая па лекавых уласцівасцях па шэрагу пазіцый пераўзыходзіць традыцыйнае малако."Ёсць такі прадукт сучасны - "не малако". Гэта значыць малочная аснова заменена на раслінную - выкарыстоўваецца раслінны бялок. Цяпер заканчваецца чарговая праграма навуковых даследаванняў. У выніку з'явіцца цэлая група такіх прадуктаў", - распавёў Гардзей Гусакоў.Зменіцца і лінейка малочнай прадукцыі. Напрыклад, для прыхільнікаў здаровага харчавання, якія, што называюцца, лічаць кожную калорыю, у продаж паступяць марожанае і ёгурты з заменнікамі цукру.>>> Жадаеце яшчэ больш актуальных і цікавых навін - падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik БеларусьТаксама на Sputnik:
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Навіны
ru_BY
Sputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn11.img.sputnik.by/img/104037/89/1040378986_0:0:2729:2047_1920x0_80_0_0_7de9f6385d25f4b49d2512ac75eb0840.jpgSputnik Беларусь
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
мультымедыйны прэс-цэнтр sputnik беларусь, веганства, прадукты харчавання
мультымедыйны прэс-цэнтр sputnik беларусь, веганства, прадукты харчавання
У Беларусі пачнуць вырабляць каўбасу для веганаў
Беларускія вучоныя распрацавалі цэлую лінейку прынцыпова новых мяса-малочных прадуктаў.
МІНСК, 28 кра - Sputnik. Мяса-малочная прадукцыя стала сапраўдным брэндам Беларусі. Пашырыць экспарт у рэспубліцы разлічваюць за кошт новай прадукцыі, расказаў дырэктар "Інстытута мяса-малочнай прамысловасці" НПЦ НАН Беларусі па харчаванні Гардзей Гусакоў у мультымедыйным прэс-цэнтры Sputnik Беларусь.
Апроч Расіі адным з найбольш перспектыўных рынкаў экспарту прадукцыі з'яўляюцца краіны Азіі. І Беларусь гатова пастаўляць партнёрам прадукцыю з улікам гастранамічных пераваг нацыянальнай кухні.
"У структуры беларускага экспарту ў азіяцкія краіны - мяса птушкі, прадукты іх раздзелкі і перапрацоўкі. З Міністэрства сельскай гаспадаркі да нас звярнуліся з просьбай распрацаваць тэхнічныя ўмовы для курыных лапак. Аказваецца, мы нават на іх можам зарабляць вялізныя грошы - у раёне мільёна долараў можа быць. У Кітаі яны вельмі запатрабаваныя", - сказаў Гусакоў.
Ён асабліва падкрэсліў, што ва ўмовах санкцый у рэспубліцы разгорнута маштабная праграма па імпартазамяшчэнні. Навукоўцы ўжо распрацавалі тэхналогіі вытворчасці так званых элітных сыроў. Напрыклад, сыр камамбер вырабляюць у Маладзечна.
"Беларусь не адстае ад сегментаў сусветных. Вучоныя працуюць, каб задаволіць попыт розных катэгорый насельніцтва. Напрыклад, ёсць сучасная плынь - вегетарыянства або веганства. Мы распрацавалі каўбасу веганскую. Вядзём перагаворы аб пастаноўцы яе на прамысловую вытворчасць", - адзначыў Гусакоў.
Дырэктар інстытута выказаў меркаванне, што беларусам прыйдзецца даспадобы і яшчэ адна навінка, якая па лекавых уласцівасцях па шэрагу пазіцый пераўзыходзіць традыцыйнае малако.
"Ёсць такі прадукт сучасны - "не малако". Гэта значыць малочная аснова заменена на раслінную - выкарыстоўваецца раслінны бялок. Цяпер заканчваецца чарговая праграма навуковых даследаванняў. У выніку з'явіцца цэлая група такіх прадуктаў", - распавёў Гардзей Гусакоў.
Зменіцца і лінейка малочнай прадукцыі. Напрыклад, для прыхільнікаў здаровага харчавання, якія, што называюцца, лічаць кожную калорыю, у продаж паступяць марожанае і ёгурты з заменнікамі цукру.
>>> Жадаеце яшчэ больш актуальных і цікавых навін - падпісвайцеся на Telegram-канал Sputnik Беларусь Знята забарона на ўвоз некаторай гародніны і садавіны ў Беларусь
Увезці без пошліны можна ў два разы больш тавараў - але толькі да канца верасня