Зусім хутка будуць падведзены вынікі конкурсу "Прадукт года", сам конкурс праводзіцца ў краіне з 1998 года. Сёння конкурсаў дзясяткі, але "Прадукт года" па-ранейшаму запатрабаваны, кажа маркетолаг Данілаў, пакуль ёсць маркетынг, аналітыка і народнае меркаванне.
"Чаму мы першыя? Ды таму што тады на тэрыторыі Беларусі яшчэ не было ні аднаго падобнага конкурсу, а прадукты беларускія былі, і вытворцы сталі думаць, хто з іх лепшы, як і наогул канкураваць. І мы літаральна за некалькі месяцаў арганізавалі першы конкурс пакупніцкіх пераваг, тады ў ім удзельнічала каля 40 кампаній. Зараз гэта сотня, значыць, за 20 гадоў больш за дзве тысячы праз нас прайшло. Калі ты лепшы, і пра гэта кажуць, хочацца пра гэта пачуць услых", - кажа Данілаў.
Ігар Данілаў стаў адным з падзвіжнікаў ідэі slow food - здаровай альтэрнатывы fast food. Ідэя прадугледжвае развіццё ў краіне арганічнага земляробства, вытворчасці экалагічна чыстых прадуктаў харчавання і арганізацыі сеткі крам і кафэ, якія прапануюць спажыўцу такую прадукцыю.
"Як мінімум, павінен быць у чалавека выбар: ёсць прамысловая вытворчасць, ты прывык есці з дадаткамі і гэтак далей... Але, усё тое, што мы атрымліваем акрамя пажыўных рэчываў, абцяжарвае арганізм, прымушае яго працаваць на расшчапленне, на ўтылізацыю, гэта недзе адкладаецца, гэта перашкаджае працаваць імунітэту. Таму мы павінны мець арганічныя прадукты", - кажа Данілаў.
Асаблівая патрэба ў такім харчаванні, лічыць суразмоўца радыё Sputnik Беларусь, у дзяцей. Іх арганізм не варта перанасычаць антыбіётыкамі і гармонамі, што паступаюць з харчовых прадуктаў, так як наступствы для арганізма, які расце, могуць быць вельмі сумныя: праблемы з суставамі, праблемы ў гастраэнтэралогіі, алергіі і гэтак далей.
Поўную версію размовы з каардынатарам міжнароднага эка-гастранамічнага руху Slow Food у Беларусі Ігарам Данілавым на радыё Sputnik Беларусь глядзіце ў відэатрансляцыі.
Чытайце таксама:
- Посцім смачна: гатуем незвычайныя стравы з буракоў
- Салодкае прываротнае зелле: як прыгатаваць беларускі шакалад
- Меню шляхты: гатуем шчупака з кіслай капустай