Бярозавы квас нарыхтоўвалі яшчэ нашы продкі. Гэты ўнікальны прадукт і зараз карыстаецца папулярнасцю ў беларусаў, любяць яго не только за смак, але і за... 17.03.2020, Sputnik Беларусь
Карэспандэнт Sputnik Сяргей Ляскець адправіўся ў сядзібу ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна, каб паглядзець, як на Беларусі збіраюць бярозавы сок. Тут яго нарыхтоўваюць на цэлы год і захоўваюць у склепе.Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.Нашы продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Цяпер дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.Бярозавы сок і квас асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.Чытайце таксама:
Бярозавы квас нарыхтоўвалі яшчэ нашы продкі. Гэты ўнікальны прадукт і зараз карыстаецца папулярнасцю ў беларусаў, любяць яго не только за смак, але і за ўнікальныя ўласцівасці.
Карэспандэнт Sputnik Сяргей Ляскець адправіўся ў сядзібу ў вёсцы Даўбені Валожынскага раёна, каб паглядзець, як на Беларусі збіраюць бярозавы сок. Тут яго нарыхтоўваюць на цэлы год і захоўваюць у склепе.
Бярозавы сок змяшчае вітаміны, мінералы, вугляводы, фітанцыды, арганічныя кіслоты і вельмі карысны падчас вясновага авітамінозу.
Нашы продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Цяпер дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.
Бярозавы сок і квас асабліва папулярны ў людзей, якія вядуць здаровы лад жыцця.
Нашыя продкі ў слоік з сокам кідалі некалькі сухіх хлебных скарыначак, і праз пару дзён квас быў гатовы. Сёння дадаюць для закісання і густу лімон, разынкі, апельсін.