Фота

Будзе хлеб - будуць i песнi. Свята новага хлеба

Падпісацца
Свята новага хлеба "Жораўскі хлебадар" адбылося ў першы дзень жніўня на Любаншчыне. Жыхары вёсак Жораўка і Кузьмічы зладзілі мясцовае свята з выпечкай хатняга хлеба, частаваннем усіх прысутных, а таксама народныя танцы і песні.
© Sputnik / Альфред Микус

Пачалі свята з сустрэчы гасцёў і першага ўмалоту.

Пачалі свята з сустрэчы гасцёў і першага ўмалоту. - Sputnik Беларусь
1/15

Пачалі свята з сустрэчы гасцёў і першага ўмалоту.

© Sputnik / Альфред Микус

Жанчыны прадэманстравалі, як малаціць снапы.

Жанчыны прадэманстравалі, як малаціць снапы. - Sputnik Беларусь
2/15

Жанчыны прадэманстравалі, як малаціць снапы.

© Sputnik / Альфред Микус

Потым зерне згрэбаюць у кучку, перавейваюць і ачышчаюць ад смецця.

Потым зерне згрэбаюць у кучку, перавейваюць і ачышчаюць ад смецця. - Sputnik Беларусь
3/15

Потым зерне згрэбаюць у кучку, перавейваюць і ачышчаюць ад смецця.

© Sputnik / Альфред Микус

Рэцэптура Жораўскага хлеба перадаецца ад пакалення ў пакаленне нязменнай.

Рэцэптура Жораўскага хлеба перадаецца ад пакалення ў пакаленне нязменнай.  - Sputnik Беларусь
4/15

Рэцэптура Жораўскага хлеба перадаецца ад пакалення ў пакаленне нязменнай.

© Sputnik / Альфред Микус

Кузьмічанка Ірына Міхайлаўна Жудрык, у дзявоцтве Нагорная, перавезла яе з сабой у вёску Жораўка, куды "пайшла замуж".

Кузьмічанка Ірына Міхайлаўна Жудрык, у дзявоцтве Нагорная, перавезла яе з сабой у вёску Жораўка, куды "пайшла замуж". - Sputnik Беларусь
5/15

Кузьмічанка Ірына Міхайлаўна Жудрык, у дзявоцтве Нагорная, перавезла яе з сабой у вёску Жораўка, куды "пайшла замуж".

© Sputnik / Альфред Микус

Рэцэптура хлеба даволі простая: мука двух гатункаў жытняя і пшанічная, малочная сыроватка, або простая вада ў пост, соль, прыправы і дадаткі.

Рэцэптура хлеба даволі простая: мука двух гатункаў жытняя і пшанічная, малочная сыроватка, або простая вада ў пост, соль, прыправы і дадаткі. - Sputnik Беларусь
6/15

Рэцэптура хлеба даволі простая: мука двух гатункаў жытняя і пшанічная, малочная сыроватка, або простая вада ў пост, соль, прыправы і дадаткі.

© Sputnik / Альфред Микус

У 2020 годзе Жораўскі хлеб быў уключаны у спiс нематэрыяльнай культурнай спадчыны Беларусi.

У 2020 годзе Жораўскі хлеб быў уключаны у спiс нематэрыяльнай культурнай спадчыны Беларусi. - Sputnik Беларусь
7/15

У 2020 годзе Жораўскі хлеб быў уключаны у спiс нематэрыяльнай культурнай спадчыны Беларусi.

© Sputnik / Альфред Микус

Пад час свята на доме рамёстваў у Жораўцы старшыня ААТ "Забалоцкі" Віктар Вечар уручыў і ўсталяваў памятны знак гісторыка-культурнай каштоўнасцi краіны.

Пад час свята на доме рамёстваў у Жораўцы старшыня ААТ "Забалоцкі" Віктар Вечар уручыў і ўсталяваў памятны знак гісторыка-культурнай каштоўнасцi краіны. - Sputnik Беларусь
8/15

Пад час свята на доме рамёстваў у Жораўцы старшыня ААТ "Забалоцкі" Віктар Вечар уручыў і ўсталяваў памятны знак гісторыка-культурнай каштоўнасцi краіны.

© Sputnik / Альфред Микус

Пакуль хлеб астывае, усіх запрашаюць на двор спяваць.

Пакуль хлеб астывае, усіх запрашаюць на двор спяваць. - Sputnik Беларусь
9/15

Пакуль хлеб астывае, усіх запрашаюць на двор спяваць.

© Sputnik / Альфред Микус

Свята новага хлеба святкавалі танцамі.

Свята новага хлеба святкавалі танцамі. - Sputnik Беларусь
10/15

Свята новага хлеба святкавалі танцамі.

© Sputnik / Альфред Микус

Кузьміцкі і яго прадаўжальнік Жораўскі хлеб уяўляе сабой круглы (недасканалай формы) бохан, па мясцоваму "кулітка", шэраватага колеру.

Кузьміцкі і яго прадаўжальнік Жораўскі хлеб уяўляе сабой круглы (недасканалай формы) бохан, па мясцоваму "кулітка", шэраватага колеру. - Sputnik Беларусь
11/15

Кузьміцкі і яго прадаўжальнік Жораўскі хлеб уяўляе сабой круглы (недасканалай формы) бохан, па мясцоваму "кулітка", шэраватага колеру.

© Sputnik / Альфред Микус

Традыцыя выпякання хлеба у вёсцы Кузьмічы налічвае не адну сотню гадоў.

Традыцыя выпякання хлеба у вёсцы Кузьмічы налічвае не адну сотню гадоў. - Sputnik Беларусь
12/15

Традыцыя выпякання хлеба у вёсцы Кузьмічы налічвае не адну сотню гадоў.

© Sputnik / Альфред Микус

Частавали хлебам усіх прысутных.

Частавали хлебам усіх прысутных. - Sputnik Беларусь
13/15

Частавали хлебам усіх прысутных.

© Sputnik / Альфред Микус

Сітны хлеб - штодзённы, пшанічны - святочны.

Сітны хлеб - штодзённы, пшанічны - святочны. - Sputnik Беларусь
14/15

Сітны хлеб - штодзённы, пшанічны - святочны.

© Sputnik / Альфред Микус

Жораўскі хлеб стаў візіткай Любаншчыны, дзякуючы дзейнасці Ірыны Жудрык і створанага ёю аматарскага аб’яднання "Клуб традыцыйнага хлебапекарства "Кулітка" пры Жораўскім Доме народных традыцый.

Жораўскі хлеб стаў візіткай Любаншчыны, дзякуючы дзейнасці Ірыны Жудрык і створанага ёю аматарскага аб’яднання "Клуб традыцыйнага хлебапекарства "Кулітка" пры Жораўскім Доме народных традыцый. - Sputnik Беларусь
15/15

Жораўскі хлеб стаў візіткай Любаншчыны, дзякуючы дзейнасці Ірыны Жудрык і створанага ёю аматарскага аб’яднання "Клуб традыцыйнага хлебапекарства "Кулітка" пры Жораўскім Доме народных традыцый.

Таксама на Sputnik:
Як выпякаюць Жораўскі хлеб: унiкальныя традыцыi Любаншчыны
Час пячы хлеб: гатуем "грэчневыя падпалкі" і "грачанік па-маларыцку"
Вершы пра хлеб: скарынка, скіба, луста, акраец, каравай
Хлеб і булачкі вакол света: што пякуць у Парыжы, Мумбаі і Ла-Пасе
Пірагі і іх старадаўнія рэцэпты: музей хлеба адкрыўся пад Віцебскам
Стужка навiн
0