03:12 17 красавіка 2021
«Радыё Sputnik»
  • USD2.60
  • EUR3.11
  • 100 RUB3.44
  • Гаспача
  • Рамэн
  • Французскі цыбульны суп
  • Боршч
  • Буйабес
  • Том ям
  • Харчо
  • Чупе з крэветак
  • Місо-суп
  • Гарбузовы суп
© CC0 / Pexels / Ponyo Sakana
Гаспача родам з іспанскай Андалусіі. Гэты лёгкі халодны суп з перацёртых у пюрэ таматаў і іншых свежай гародніны рыхтуецца і падаецца, як правіла, у гарачую пару года.

Штогод 5 красавіка святкуецца Міжнародны дзень супа. Прапануем вам некалькі самых папулярных супоў свету.

Свята прыдумалі, каб падкрэсліць важнасць "першага" для здароўя чалавека. Але не спяшайцеся спакушацца! Далёка не ўсе супы карысныя.

Ва ўсе часы супчык быў адносна простым і танным спосабам запоўніць страўнік. Аднак сёння дыетолагі папярэджваюць: не варта захапляцца тлустым булёнам або пераваранай гароднінай - карысці тут не больш, чым шкоды.

І ўсё ж такі суп застаецца адной з галоўных страў у рацыёне чалавека. Рыхтуюць яго і самыя зорныя кухары, і простыя гаспадыні. А яшчэ ў супа ёсць "нацыянальнасць": дзякуючы гэтай страве турысты могуць лепш даведацца пра кухню і пра гісторыю той ці іншай краіны.

Суп ёсць у кожнай культуры народаў свету. У дзясятку самых вядомых супоў Sputnik Беларусь ўвайшлі такія кулінарныя шэдэўры, як французскі цыбульны, андалузскі гаспача, славянскі боршч, японскі рамэн, тайскі том ям, французскі буйабес, грузінскі харчо, перуанскі чупе і іншыя.

Чытайце таксама:

Тэги:
дзень, кухня, фота

Яшчэ фотастужкі

Галоўныя тэмы