Пост для руплівай гаспадыні - час кулінарных эксперыментаў. Абмежаваны набор прадуктаў харчавання, якія можна ўжываць у ежу, не абмяжоўвае фантазію, а, наадварот, дае ёй больш магчымасцяў - нават са звычайных морквы, бульбы і буракоў разнастайныя стравы можна гатаваць кожны дзень. Самыя цікавыя і смачныя рэцэпты посных страў, чытайце ў матэрыялах Sputnik.
Этнограф Ларыса Мятлеўская вучыць гатаваць смачныя стравы, якія можна ўжаваць падчас перадкаляднага посту.
Этнограф Ларыса Мятлеўская дзеліцца поснымі рэцэптамі, каб вернікі змаглі зрабіць сваё меню больш разнастайным.
Этнограф Ларыся Мятлеўская вучыць гатаваць сапраўдную вітамінну бомбу - салату, якая дапаможа наталіцца вітамінамі і ўтаймаваць голад падчас посту.
Этнограф Ларыса Мятлеўская працягвае раскрываць сакрэты прыгатавання неверагодна смачных посных страў.
У каталікоў і праваслаўных працягваецца Вялікі пост - ён скончыцца 9 і 19 красавіка адпаведна.
Этнограф Ларыса Мятлеўская вучыць, як дадаць разнастайнасці ў посны стол, і раскрывае новые сакрэты кулінарыі нашых продкаў.
Этнограф Ларыса Мятлеўская распавядае як па старажытных народных рэцэптах прыгатаваць некалькі варыянтаў кісялю адмыслова да поснага стала.
Вялікі пост у самым разгары і шматлікія вернікі задумваюцца аб тым, як не толькі яго прытрымлівацца, але і прыгатаваць вытанчаныя стравы. Усе сакрэты прыгатавання поснай стравы глядзіце ў відэа Sputnik.
Святары раяць звычайным людзям улічваць свой стан здароўя і пазбягаць залішніх забарон: ежу варта ёсць простую, але пажыўную.
Этнограф Ларыса Мятлеўская распавядае пра вадохрышчанскія традыцыі нашых продкаў і вучыць гатаваць посныя стравы.
Калядны пост пачнецца ў праваслаўных вернікаў 28 лістапада і будзе доўжыцца да 6 студзеня, хаця шэрагу забарон у харчаванні беларусам трэба прытрымлівацца на працягу ўсяго каляндарнага года, лічыць эксперт па фітнесу і ЗЛЖ, грамадскі дзеяч Наталля Наважылава.
Працягваецца Вялікі пост, калі людзі павінны строга ўстрымлівацца ад скаромных прадуктаў і імкнуцца праз свае учынкі і думкі зрабіць асяроддзе лепшым. Этнограф Ларыса Мятлеўская вучыць як зрабіць разнастайным меню поснага стала.
Этнограф Ларыса Мятлеўская вучыць гатаваць найсмачнейшыя стравы з любімым беларусамі селядцом.
У самым разгары Вялікі пост, правіл якога ў наш мітуслівы час прытрымліваецца далёка не кожны. І тым не менш, цікава часам даведацца, як нашы продкі ставіліся да той ці іншай жыццёвай завядзёнкі.
Пачаўся пост, гаспадыні прыбралі са стала ўсю скаромную ежу: яйкі, мяса, малако, тварог... Але ў працавітых гаспадароў назапашана багата гародніны, грыбоў і ягад, заўсёды ёсць сухая і свежая рыба, канаплянае і льняное масла. З усяго гэтага гатавалі шмат смачных посных страў.