02:50 31 сакавіка 2020
«Радыё Sputnik»
  • USD2.60
  • EUR2.88
  • 100 RUB3.26
Тэмы

Посцім смачна: самыя цікавыя і смачныя рэцэпты

Пост для руплівай гаспадыні - час кулінарных эксперыментаў. Абмежаваны набор прадуктаў харчавання, якія можна ўжываць у ежу, не абмяжоўвае фантазію, а, наадварот, дае ёй больш магчымасцяў - нават са звычайных морквы, бульбы і буракоў разнастайныя стравы можна гатаваць кожны дзень. Самыя цікавыя і смачныя рэцэпты посных страў, чытайце ў матэрыялах Sputnik.

Чым замяняць падчас посту скаромныя прадукты
17:02 18 сакавіка 2016
  • Бульбяная салата
    Последнее обновление: 17:58 15.03.2020
    17:58 15.03.2020

    Посцім смачна: як прыгатаваць бульбяную салату з часнаком

    Этнограф Ларыся Мятлеўская вучыць гатаваць сапраўдную вітамінну бомбу - салату, якая дапаможа наталіцца вітамінамі і ўтаймаваць голад падчас посту.

    137
  • Інгрэдыенты для цуры
    Последнее обновление: 13:22 14.03.2020
    13:22 14.03.2020

    Стравы Вялікага посту: гатуем цуру ці крышанку

    Этнограф Ларыса Мятлеўская працягвае раскрываць сакрэты прыгатавання неверагодна смачных посных страў.

    184
  • Супы
    Последнее обновление: 10:23 08.03.2020
    10:23 08.03.2020

    І сыты, і п'яны: гэтыя супы можна ў пост – і яны вас здзівяць!

    У каталікоў і праваслаўных працягваецца Вялікі пост - ён скончыцца 9 і 19 красавіка адпаведна.

    173
  • Бурачкi вараныя
    Последнее обновление: 16:01 07.03.2020
    16:01 07.03.2020

    Посцім смачна: гатуем незвычайныя стравы з буракоў

    Этнограф Ларыса Мятлеўская вучыць, як дадаць разнастайнасці ў посны стол, і раскрывае новые сакрэты кулінарыі нашых продкаў.

    245
  • Кісель з марожанай ароніі будзе дарэчы
    Последнее обновление: 16:22 01.03.2020
    16:22 01.03.2020

    Посцім смачна: як прыгатаваць кісель

    Этнограф Ларыса Мятлеўская распавядае як па старажытных народных рэцэптах прыгатаваць некалькі варыянтаў кісялю адмыслова да поснага стала.

    200
  • Як прыгатаваць смачныя і карысныя стравы ў пост
    Последнее обновление: 17:56 29.02.2020
    17:56 29.02.2020

    Як прыгатаваць смачныя і карысныя стравы ў пост

    Вялікі пост у самым разгары і шматлікія вернікі задумваюцца аб тым, як не толькі яго прытрымлівацца, але і прыгатаваць вытанчаныя стравы. Усе сакрэты прыгатавання поснай стравы глядзіце ў відэа Sputnik.

    134
  • Прыхаджане ў царкве ў Даравальную нядзелю
    Последнее обновление: 12:23 26.02.2020
    12:23 26.02.2020

    Вялікі пост: што можна есці, а што - нельга

    Святары раяць звычайным людзям улічваць свой стан здароўя і пазбягаць залішніх забарон: ежу варта ёсць простую, але пажыўную.

    100
  • Царква
    Последнее обновление: 13:59 18.01.2020
    13:59 18.01.2020

    Посцім смачна: святкуем Вадзяную Каляду і гатуем гопу

    Этнограф Ларыса Мятлеўская распавядае пра вадохрышчанскія традыцыі нашых продкаў і вучыць гатаваць посныя стравы.

    41
  • Рабіна зімой
    Последнее обновление: 16:24 15.12.2019
    16:24 15.12.2019

    Посцім смачна: гатуем рулі, цюпку і таўчонік

    Этнограф Ларыса Мятлеўская дзеліцца поснымі рэцэптамі, каб вернікі змаглі зрабіць сваё меню больш разнастайным.

    145
  • Зімовая вёска
    Последнее обновление: 13:55 14.12.2019
    13:55 14.12.2019

    Піліпаўка ў самым разгары: гатуем посныя супы

    Этнограф Ларыса Мятлеўская вучыць гатаваць смачныя стравы, якія можна ўжаваць падчас шасцітыднёвага посту.

    148
  • Закармілі народ: Наважылава аб правілах паста і забаронах у харчаванні
    Последнее обновление: 14:27 15.11.2019
    14:27 15.11.2019

    "Закармілі народ": Наважылава аб правілах посту і забаронах у харчаванні

    Калядны пост пачнецца ў праваслаўных вернікаў 28 лістапада і будзе доўжыцца да 6 студзеня, хаця шэрагу забарон у харчаванні беларусам трэба прытрымлівацца на працягу ўсяго каляндарнага года, лічыць эксперт па фітнесу і ЗЛЖ, грамадскі дзеяч Наталля Наважылава.

    21
  • Бульба з мазёхай
    Последнее обновление: 12:27 30.03.2019
    12:27 30.03.2019

    Посцім смачна: гатуем мазёху, мілту і мурцоўку

    Працягваецца Вялікі пост, калі людзі павінны строга ўстрымлівацца ад скаромных прадуктаў і імкнуцца праз свае учынкі і думкі зрабіць асяроддзе лепшым. Этнограф Ларыса Мятлеўская вучыць як зрабіць разнастайным меню поснага стала.

    433
  • Селядзец
    Последнее обновление: 10:01 29.12.2018
    10:01 29.12.2018

    Посцім смачна: гатуем стравы з селядцом для навагодняга стала

    Этнограф Ларыса Мятлеўская вучыць гатаваць найсмачнейшыя стравы з любімым беларусамі селядцом.

    86
  • Посны боршч з грыбамі
    Последнее обновление: 09:37 14.03.2017
    09:37 14.03.2017

    Лопай боршчык з грыбамі і дзяржы язык за зубамі

    У самым разгары Вялікі пост, правіл якога ў наш мітуслівы час прытрымліваецца далёка не кожны. І тым не менш, цікава часам даведацца, як нашы продкі ставіліся да той ці іншай жыццёвай завядзёнкі.

    124
  • Выпаў снег
    Последнее обновление: 10:11 30.11.2016
    10:11 30.11.2016

    Піліпаўка. Посцім смачна

    Пачаўся пост, гаспадыні прыбралі са стала ўсю скаромную ежу: яйкі, мяса, малако, тварог... Але ў працавітых гаспадароў назапашана багата гародніны, грыбоў і ягад, заўсёды ёсць сухая і свежая рыба, канаплянае і льняное масла. З усяго гэтага гатавалі шмат смачных посных страў.

    270